Предстоящи събития на 11 февруари
Секция: Предстоящи събития
11 Февруари 2019 06:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 11 февруари

/КРОСС/ *** София

В 09.00 часа в храм „Св. Марина“ Негово преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит ще отслужи Архиерейска света Литургия.

От 10.30 часа в сградата на МВР на ул. „Никола Габровски“ 30 в киносалона ще бъде отбелязан Европейският ден на телефон 112.

От 11.00 часа в Аулата на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ на бул. "Академик Иван Гешов" 15 ще се проведе пресконференция по повод Международния ден за борба с епилепсията. Участници в събитието са: доц. д-р Красимир Минкин - неврохирург, УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, доц. д-р Петя Димова - епилептолог, УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, председател на Българското Дружество против Епилепсията - член на Световната лига против епилепсията и Веска Събева – председател на Асоциация на родители на деца с епилепсия (АРДЕ) - член на Международното бюро против епилепсията.

От 11.00 часа до 13.00 часа в конферентната зала на Българската стопанска камара (София, ул. Алабин 16-20, ет.1) ще се проведе публична дискусия, посветена на влизащите в сила нови изисквания към касовите апарати.

От 11.00 часа в Съюза на българските журналисти (ул. „Граф Игнатиев” №4) в Клуб „Журналист” ще се проведе пресконференция за кампания за спасяването на кораба „Радецки“.

Oт 12.00 часа в Столична община ще се проведе заседание на Комисията по образование, култура, наука и културно многообразие в Столична община. На заседанието председателят на БСП – София Калоян Паргов ще представи за гласуване доклад за поставяне на паметна плоча на Сергей Антонов. Предложението е монументът да бъде поставен на територията на Терминал 1 на Аерогара "София".

От 18.00 часа в Националния природонаучен музей ще бъде открита фотоизложбата „Експедиция в Азербайджан: по стъпките на Кавказкия леопард“.

София. От 18.00 часа в Български културен център ще се състои премиерата на поетичната книга „Остров за двама“ на Димитър Христов.

От 19.00 часа в Руския културно-информационен център ще се състои презентация на руското образование, която ще проведат представители на Финансовия университет към Правителството на Руската Федерация, на Руската академия за народно стопанство и държавна служба към Президента на Руската Федерация (РАНХиГС) и сътрудници от представителството на Россотрудничество в Република България.

*** Асеновград

От 09.00 часа от бензиностанцията на изхода на Асеновград в посока Кърджали доброволци ще положат туристическа маркировка по маршрута между хижите „Марциганица“ и „Свобода“.

*** Балчик

Балчик. От 10.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Черно море“ 24 депутатът Даниела Димитрова ще има приемна за граждани. В разговорите ще участват общинският ръководител Илиян Станоев и други общински съветници от ГЕРБ-Балчик.

*** Берковица

От 11.00 часа до 15.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „ Кирил и Методий“ 7 депутатът Дилян Димитров ще проведе приемна за граждани.

*** Благоевград

От 10.30 часа в зала 101 на Община Благоевград ще се проведе встъпителна пресконференция, на която ще бъдат представени предстоящите дейности, целите, начините на осъществяване и очакваните резултати от проекта „Социална инфраструктура за услуги за деца”.

От 16.30 часа в читалнята на Регионална библиотека „Димитър Талев“ ще се проведе детско утро под надслов „Приказките на братя Грим“

*** Бургас

От 16.00 часа във фоайето на Окръжен съд-Бургас заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов ще присъства на откриването на изложба с архивни материали, посветена на 80-годишнината от откриването на сградата на затвора.

*** Варна

От 10.00 часа в клуба на ПП ГЕРБ (ул. „Георги Бенковски” №1) народният представител Нели Петрова ще приема граждани.

От 12.30 часа в клуба на АБВ (ул. „Христо Попович“ № 34) ще се проведе пресконференция на Областния съвет на ПП АБВ – Варна. В нея ще вземе участие председателя на АБВ Румен Петков.

От 17.00 часа в Народна астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник“ ще се проведе публична лекция за „Жените в астрономията“, с лектор д-р Ева Божурова.

*** Велико Търново

От 11.00 часа в Аулата на ВТУ „Св. св. Китил и Методий“ ще се проведе платформата за граждански диалог „Европа в нашия дом“. На форума ще присъстват председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, неговите заместници Таня Михайлова и Деница Сачева, зам.- председателят на образователната комисия в парламента Галя Захариева, както и кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов и областният управител на Велико Търново проф. Любомира Попова.

*** Карлово

От 16.00 часа във фоайето на Община Карлово ще бъде открита изложба на Стефан Йорданов, посветена на паметта на Васил Левски.

*** Пловдив

В 09.30 часа в зала 1 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Костадин И., Иван С., Тихомир М., Борислав Т. и Сергей Д.

В 09.30 часа в зала 5 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Деян М., обвинен че при управление на автомобил по непредпазливост е причинил смъртта на едно лице.

В 10.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу бившия управител на Комплексния онкологичен център д-р Красимир Вальов, обвинен в ощетяване на лечебното заведение.

В 10.45 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, с което подсъдимият А. С. (на 25 г.) обжалва постановената от Пловдивския окръжен съд присъда от 5 години лишаване от свобода. Той е признат за виновен, в това че е извършил грабеж на мобилен телефон на стойност 260 лв. от испански гражданин.

В 11.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по протест на Окръжна прокуратура – Хасково и жалба на подсъдимия С. Ц. (на 33 г.), който е осъден на 4 години и 6 месеца лишаване от свобода за това, че е придобил близо 480 грама марихуана с цел разпространение в село Димитровче, Свиленградско. През същия ден при катастрофа е причинил три телесни повреди на мъж в Свиленград.

В 12.00 часа в офиса на ВМРО-Пловдив ще се състои пресконференция по актуални теми. Ще участват председателят на ВМРО-ПловдивБорислав Инчев и народният представител Александър Сиди.

В 12.00 часа в офиса на НФСБ-Пловдив ще се състои пресконференция по актуални теми с участието на народните представители от НФСБ в групата на „Обединени патриоти” Славчо Атанасов и Борис Ячев, както и координаторите на НФСБ Костадин Гаров и Андон Андонов.

В 13.30 часа в зала 5 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Алексей Б., обвинен, че при управление на МПС по непредпазливост причинил смъртта на велосипедист.

*** Сливен

От 09.30 часа до 16.30 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Цар Освободител“ № 17 общинските съветници Галя Вучкова и Кети Стамова ще проведат приемни за граждани.

От 15.00 часа в малката заседателна зала в административния сектор в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ саксонската принцеса Теофана фон Саксен ще направи дарение на болничното заведение.

От 17.00 часа в Камерна зала на ДТ ”Стефан Киров” ще бъде представена биографичната книга и документалния филм, посветени на 80- годишнината от рождението на актрисата Невена Коканова.

*** Стара Загора

В 11.15 часа Теофана фон Саксен, саксонска принцеса от български произход, ще дари 20 болнични легла с шкафчета на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович". Ще бъде предоставен и представен модерен термограф за ранна диагностика на рак на млечната жлеза.

От 19.00 часа в Драматичния театър ще се играе постановката „Сън в лятна нощ“.

*** Търговище

От 11.30 часа в зала 28 на Община Търговище ще се проведе пресконференция, на която подробно ще бъде представена капиталовата програма на Общината за 2019 г.

*** Шабла

От 11.00 часа в офиса на ГЕРБ на ул. „Добруджа“ 3 депутатът вицеадмирал Пламен Манушев ще има приемна за граждани. В разговорите ще участват също общинският ръководител на ГЕРБ-Шабла Живко Спасов и други общинските съветници от ПП ГЕРБ.

*** Шумен

В 18.30 часа в Концертна зала на Общински младежки дом – Шумен (ул. "Съединение" № 105) председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще се срещне с членове и симпатизанти в града.