4 екипа все още гасят пожара в цеха за преработка на месо край Войводиново (Обновена)
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Февруари 2019 07:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
4 екипа все още гасят пожара в цеха за преработка на месо край Войводиново (Обновена)

/КРОСС/ 4 екипа все още гасят пожара във фабриката за преработка на месо до Войводиново. Цехът пламна около 18.30 часа вчера и след около 3 часа пожарът беше локализиран, гасенето му продължи през цялата нощ.

Огънят унищожи базата, разположена на повече от 8 декара. Няма пострадали. Искрата е тръгнала от работно помещение до административната сграда. В предприятието не е имало работници.

На този етап се изключва версията пожарът да е умишлен, каза  началникът на пловдивската противопожарна сужба комисар Георги Мангараков. Очаква се днес да започнат огледите.

Тепърва ще се изясняват причините за пожара. На този етап няма данни за умишлен палеж, каза началникът на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков:

"Собственикът казва, по негови данни, че всички са напуснали помещението, след като са си тръгнали от работа. Няма нито един останал работник. Пожарът е тръгнал от работно помещение зад самата административна сграда. Не допускаме да има умишлен палеж. Ще огледаме с колегите от полицията, ще видим каква е причината. Няма обгазяване, гражданите да са спокойни".

Замервания на въздуха се правят и от подвижна лаборатория на екоинспекцията, като резултатите ще станат ясни през деня.

Големият пожар избухна снощи в цеха край пловдивското село Войводиново.  В гасенето на огъня се включиха 17 пожарни коли от Пловдив, Карлово и Съединение. Около 21.30 часа пожарът беше локализиран. 

Пламъците са обхванали бързо цялата постройка, каза още Мангараков:

"Поради това, че конструкцията на самия обект е от термо панели, пожарът се разпространява бързо по тях и обхваща цялата конструкция по периферията на самия завод. Той е с площ от около 8 хиляди кв. м. И поради това, че термо панелите са трудно горими, са спасили пожара по целия параметър".

Веднага е било изключено електрозахранването, но това е затруднило работата на огнеборците, защото не са могли да ползват пожарните помпи на завода. Затова и толкова много коли на пожарната се е наложило да пристигнат на мястото.