Стефан Бурджев, БСП: На изборите ще имаме 6 или 7 евродепутати!
Секция: ПОЛИТИКА
11 Февруари 2019 06:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стефан Бурджев, БСП: На изборите ще имаме 6 или 7 евродепутати!

/КРОСС/ „На БСП целта винаги е била да се бори за властта, чрез която да се бори за своите политики”.  Това заяви депутатът от БСП Стефан Бурджев в предаването „Беновска пита” по "Канал 3".

Той обясни, че структурите на партията ще изберат кандидатите за евроизборите.

 „Мисля, че ще имаме 6 евродепутати със сигурност. Това е на основание на електоралния потенциал, а и благодарение на страшно много хора, които ще накажат управлението, като подкрепят нас”.

„Президентът стои много авторитетно. Аз не винаги намирам логиката в неговите действия. Позицията на Венецуела - неговата и на правителството не съвпадат с моята лична, а и с тази на БСП.

На БСП позицията е за ненамеса в суверенността на тази държава”, каза Бурджев.

Депутатът обаче разкритикува острите критики на Румен Радев по адрес на управляващите.

„Аз съм за повече оптимизъм и позитивизъм”, каза Бурджев.

„Все пак той стои много стойностно. А с големия си брой вета дава възможност за обществени дискусии”, допълни народният представител.

„Преди две години Корнелия Нинова отвори темата за паралелната държава. А реално преди няколко дни Бойко Борисов потвърди нейната теза. Той каза, че като от борбата с контрабандата ще са повишат с 10 процента доходите. И точно това означава, че това е тази паралелна държава, в която изтичат милиарди”, каза още социалистът.

Той коментира и Закона за горивата, който се отложи. Според него обаче не бива да има отлагане, потвърди, че както и бизнес, така и някой политици имат интерес този закон или по-точно наредбата към него да бъде отлагана.

„Всички проблеми, които малките търговци поставиха, ние ги решихме. И въпреки това отново се иска отлагане. Аз твърдя, че ние сме ги защитили”, обяви Бурджев.