Уди Алън съди Amazon за $68 милиона
Секция: Шоубизнес
11 Февруари 2019 10:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Уди Алън съди Amazon за $68 милиона

/КРОСС/ Уди Алън съди Amazon за $68 милиона, защото студиото отлага пускането на филма му „A Rainy Day In New York“ заради появилите се обвинения към режисьора в изнасилване. Съответно то не изпълнява договора си с него. „A Rainy Day In New York“ трябваше да е третият филм, който Алън снима за Amazon след „Cafe Society“ от 2016 и „Wonder Wheel“ от 2017.

Въпреки че Студиото не представя официална причина, отлагането на филма идва след есето на доведената дъщеря на Алън, Дилън Фароу, в което тя го обвинява (за пореден път) в сексуално посегателство. След вдигналия се шум, много звезди публично изразиха съжаление, че са работили заедно с режисьора, а едва малцина го подкрепят. Тимъти Шаламе, който играе в „A Rainy Day In New York“, дори дарява заплатата си от филма на организацията Time’s Up.

В документите по делото Уди Алън твърди, че Amazon обяснява лично на него, че задържа филма заради „възобновените обвинения“, както и някои негови коментари по случая. В същите документи той описва тези обвинения като „безпочвени“.

Фароу за първи път споделя преживяното през август 1992 година, когато като 7-годишна тя твърди, че Алън я е насилвал в дома на осиновителката й и по това време негова съпруга Мия Фароу. Малко преди това Мия научава, че съпругът й има афера със Сун-И Превин, друга от осиновените й дъщери, която по това време учи в университет. Алън отхвърля обвиненията като опит да за отмъщение от страна на Фароу. Превин също го защитава, а по-късно двамата се женят и са семейство и до днес. Дилън многократно е повтаряла обвиненията си, но те не влияят на кариерата на режисьора.

Социалният климат обаче се променя значително с появата на движението #MeToo и събитията около Харви Уайнстийн. Историята на Дилън добива пъти повече тежест и внимание като последствията са и многократно по-лоши. Дотолкова, че филмовата кариера на Уди Алън в момента изглежда загубена.