След 364 дни "Барселона" отново не успя да вкара в Ла Лига
Секция: СПОРТ
11 Февруари 2019 10:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
След 364 дни "Барселона" отново не успя да вкара в Ла Лига

/КРОСС/ Срещата между "Атлетик" (Билбао) и "Барселона" от 23-ия кръг в Ла Лига завърши 0:0 и влезе в историята. Каталунците не успяха да се разпишат в мрежата на баските, като това се случва за пръв път за тима на Ернесто Валверде от точно година.

За последно "Барселона" не беше успявал да вкара в шампионатен мач на 11 февруари 2018 г. при 0:0 с "Хетафе" на "Камп ноу". От тогава изминаха 364 дни, преди Лионел Меси и съотборниците му да не успеят отново да се разпишат.

Това са общо 37 мача, в които каталунците неизменно бяха вкаравали поне по един гол.

Равенството, което е второ поредно за "Барселона", усложнява ситуацията на тима. Каталунците са лидер в шампионата с 51 точки, но вече водят само с шест пред "Реал" (Мадрид), който постигна пета поредна победа.

"През първото полувреме имаше лоша комуникация между нас на терена и това е нещото, което трябва да подобрим. Губихме топката лесно, не си говорихме. Трябва да търсим топката по-често. Това са малки детайли", каза една от звездите на "Барселона" - Луис Суарес, след мача.

Вратарят на тима Марк-Андре тер Стеген се превърна в герой, след като спаси пет удара към вратата си и направи силен мач. С това си постижение Тер Стеген е спасил 30 от последните 34 отправени удара към вратата си. "Барселона" отправи само два точни удара за 90 минути, независимо че имаше 67% притежание на топката на "Сан Мамес".