Президентът на Р. България награди д-р Милен Врабевски с отличието „Високи постижения в иновациите“
Секция: Здраве
11 Февруари 2019 11:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президентът на Р. България награди д-р Милен Врабевски с отличието „Високи постижения в иновациите“

/КРОСС/ Президентът на Р. България Румен Радев връчи престижната марка „Високи постижения в иновациите / Excellency in Innovation“ на собственика и изпълнителен директор на Comac Medical д-р Милен Врабевски, като финалист в рамките на конкурса „Иновативно предприятие на годината“ за 2016, 2017 и 2018 г. Отличието се дава за първи път за високо качество и оригиналност на иновациите на българските фирми, за въздействието им на националния и световен пазар, върху околната среда и обществото, за ефективност на бизнес модела.

Comac Medical получи авторитетната награда за разработката на високотехнологична интегрирана система за събиране, управление и анализ на клинични данни. Иновацията дава възможност за по-голяма точност и прецизност в съответните анализи и изследвания в рамките на провежданите клинични проучвания.

Това не първата подобна награда за Comac Medical. През 2016 г. компанията бе номинирана за „Най-иновативно предприятие“, а в свой доклад за оценка на иновативния потенциал на компаниите в Европа, Европейската комисия нареди Comac Medical сред т.нар „Шампиони на растежа“, присъждайки ѝ своя Печат за високи постижения (Seal of Excellence). От своя страна Comac Medical постави България на картата на програмата ‘Хоризонт 2020’ с иновативен подход за ранна диагностика на възпалителни и дегенеративни процеси в белите дробове като астма, ХОББ, туберкулоза, рак на белите дробове и др.

„Поздравления за колегите, които направиха мечтата ни реалност. Тази награда дойде вследствие на дългогодишно международно признание: 4-годишна работа по молекула, чиито създатели получиха Нобелова награда, „Знак за качество“ и „Шампиони на растежа“ от Европейската комисия, „Питагор“ от МОН за най-голям инвеститор в научно-изследователска дейност, номинации за „Най-иновативно предприятие“, „IT-проект на годината“, качихме България на картата на
„Хоризонт-2020“ с перфектно изобретение и най-вече с 24/7 работа по множество иновации, с директен позитивен ефект върху здравето и качество на живот на хората“, заяви собственикът и CEO на Comac Medical д-р Милен Врабевски.

Марката „Високи постижения в иновациите / Excellence in Innovation“ се дава на финалистите в конкурса „Иновативно предприятие на годината“. Той се организира от фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и Enterprise Europe Network – България и под патронажа на Президента на Република България Румен Радев.