Търговската гимназия в Свищов отбеляза 134 години от създаването си с тридневна програма
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Февруари 2019 13:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Търговската гимназия в Свищов отбеляза 134 години от създаването си с тридневна програма

/КРОСС/ Професионална държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев“ в град Свищов отбеляза по достоен начин своя празник. В трите дни, изпълнени с разнообразни изяви, учители, ученици и гости усетиха духа на Дарителя, направиха равносметка за постигнатото през 134-те години от създаването на училището и си пожелаха още много успехи, които да славят името на бележития Димитър Хадживасилев.

В последния ден на честванията беше организирано тържествено поднасяне на цветя, в знак на признателност към патрона на училището. Празникът започна с вдигане на знамената и поднасяне цветя пред бюста на Дарителя, след което се проведе празнична програма, на която бяха наградени всички изявени ученици, достойно представили училището си на национални състезания и форуми.

Като представител на община Свищов, зам.-кметът Анелия Димитрова поднесе поздравителен адрес от името на кмета Генчо Генчев и приветства учениците и учителите. „Днес, когато във фокуса на образователната система е професионалното образование, вие имате уникален шанс да зададете високи стандарти на професионалното образование в община Свищов.

Можете да бъдете пресечна точка между търсенето на местния бизнес и желанието за развитие на учениците“, каза Анелия Димитрова. Тя апелира всички свищовлии заедно да превърнат Търговската гимназия, която е емблема на града, в синоним на високо качество, високи стандарти и привилегия да бъдеш нейн възпитаник.