Руският военен министър с внезапна визита в Турция
Секция: Русия
11 Февруари 2019 13:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руският военен министър с внезапна визита в Турция

/КРОСС/ Руският министър на отбраната Сергей Шойгу ще направи неочаквано посещение в Анкара днес по покана на турския си колега Хулуси Акар, предаде турското издание „Дейли Сабах“. Според рускте медии посещението е работно.

Посещението на Шойгу в Анкара ще се състои по покана на турската страна, отбелязва Анадолската агенция. Планира се Шойгу и Акар да обсъдят главно развитията в Сирия. 

Визитата е неочаквана и непланирана. Очаква се двамата военни министри да обсъдят Сирия, и в частност северозападната провинция Идлиб. Визитата на Шойгу се случва три дни преди тристранната среща в Сочи, която ще се проведе на 14 февруари. Очаква се форумът в Сочи да бъде една от темите в разговорите на Шойгу и Акар.

В руския град лидерите на Русия, Турция и Иран ще обсъдят войната в Сирия. Страната е в гражданска война от 2011 година. Само преди седмици американският президент Доналд Тръмп обяви, че изтегля американските въоръжени сили. Близо 2000 войници ще напуснат Сирия. 

Анкара и Москва засилиха двустранното сътрудничество в редица области. Стратегическото партньорство се изразява не само в укрепване на икономическите връзки, но и военните такива.