Доказаха: Повече премии и повишения - по-добро здраве!
Секция: Здраве
11 Февруари 2019 14:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Доказаха: Повече премии и повишения - по-добро здраве!

/КРОСС/ Според последните проучвания има тясна връзка между успехите на работното ни място и сърдечното здраве.

Внимание, натовареното ежедневие в работата може силно да увреди вашето здраве! Това твърдение не е шокиращо за никого за от нас нито е продукт на ново изследване. Интересен е обаче въпросът дали позитивната работна обстановка би имала обратния ефект. Според The Guardian и изследването на двама икономисти отговорът на този въпрос е ДА!

В изследването са взели участие 4 700 лондончани и по-точно техните работни досиета. Чрез тях двамата икономисти са стигнали до заключението, че в компаниите с чести повишения и премии, процентът на хора със сърдечни проблеми е с 20% по-нисък от колкото в други компании от същия бранш.

В научната разработка се твърди, че шефовете контролират здравето на служителите си повече от всеки друг фактор. Добре известно е, че физическото здраве се влияе до голяма степен от психическото и ако често сме подложени на напрежение, постоянни командировки и неразбирателство на работното място, тялото ни е в постоянен стрес, което може да има фатални последствия.

Предишни изследвания доказаха близката връзка между социалния статус и здравето ни, но установяването на причините и ефекта за това се оказва трудна задача. Икономистите са раздвоени между две теории: дали високият доход подобрява нашето здраве или че високият доход е всъщност следствие на по-добро физическо състояние.