НД Русофили инициират „Свещичка за Апостола”
Секция: Коментари
12 Февруари 2019 08:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НД Русофили инициират „Свещичка за Апостола”

/КРОСС/  Съюз на ветераните на войните на България, Координационен съвет на съотечествениците, Форум „България-Русия”, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Фондация „Устойчиво развитие за България”, Съюз на българските журналисти, Славянско дружество в България, Софийско сдружение на приятелите на Русия „Александър Невски”, Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД, Български антифашистки съюз, Общобългарски комитет „Васил Левски”, Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите, Отечествен съюз, Съюз на пенсионерите – 2004, и редица други неправителствени и военнопатриотични организации, се обединяват за реализацията на следните дейности:

 Инициативата „Свещичка за Апостола”. Те призовават всеки през целия ден на 19-ти февруари да почете паметта и се преклони пред подвига на Васил Левски, като запали свещ на негов паметник или паметен знак, а вечерта от 19:00 часа да постави запалена свещичка на прозореца в дома си.

 Другата инициатива е за 3-ти март – Националния празник на България, Деня на Освобождението. Канят всички да се включат в шествия до паметници или паметни знаци, свързани с тази дата.

Нека се включат представители на рускоезичната диаспора в България, както и на други нации и народи, живеещи в страната ни, чиито предци са участвали в тези събития /все пак това е техен празник/, както и представителни групи от училищата.