Виктория Скрипал: Възможностите за отравяне в България са огромни
Секция: Русия
12 Февруари 2019 07:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Виктория Скрипал: Възможностите за отравяне в България са огромни

/КРОСС/ "Не е изключена нито една следа около предполагаемото покушение срещу бизнесмена Емилиян Гебрев" това е заключението на човек от семейството на бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, оцелели след отравяне с нервнопаралитичен химикал във Великобритания.

Пред bTV племенницата на Скрипал – Виктория заяви, че е наясно със самоличността на Сергей Федотов. Нарича го „третия човек” и не изключва да е свързан със случая „Гебрев”.

„Как така г-н Федотов, сътрудник на Главно разузнавателно управление, за което всички са знаели, е попаднал на територията ви? Аз например съм идвала у вас, взимаха ми отпечатъци, сканираха ми очите. В България идват много руснаци, възможностите за отравяне и у вас, и в Tурция са огромни”, коментира Виктория.

Според нея от британска страна говоренето не почива на факти, като тя даде пример с информации, че братовчедка ѝ е родила – макар през последните месеци да е била предимно в болница след атаката. Семейството все още няма връзка с оцелелите след отравянето Сергей и Юлия.