Предстоящи събития в страната за 12 февруари
Секция: Предстоящи събития
12 Февруари 2019 07:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 12 февруари

/КРОСС/  *** София

От 9.30 часа в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф“ № 12, Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет ще проведе заседание.

От 10.00 часа залата на 5-ти етаж в сградата на Висшето училище по застраховки и финанси (ВУЗФ) ще се проведе Кръгла маса на тема: „Обсъждане на борбата със загубите на храни в България“.

От 11.00 часа в Cosmos coworking camp ще се състои ежегодното медийно събитие на Кофас.

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи стартира Национална кампания за превенция на агресията срещу медицински специалисти докато изпълняват професионалните си задължения под надслов "Призвани сме да лекуваме, а не да воюваме".

От 12.00 часа в централата на АБВ на улица „Врабча“ 23 ръководството на партията ще даде пресконференция.

От 13.00 часа в хотел „Рамада”, зала „Рубин”, Националното сдружение на общините в България (НСОРБ) ще проведе своето 32-ро Общо събрание. От15.30 часа в същата зала ще се проведе форум на тема: „Европейски, национални и местни приоритети”.

От 14.00 часа в концертна зала „Димитър Ненов“ на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ зам.-министър Деница Николова ще открие обновената учебна сграда на Академията.

От 15.00 часа в постоянната приемна на БСП - София на ул. "Леге" 10, етаж 1, народният представител от „БСП за България“ Димитър Данчев и общинският съветник Борис Цветков ще бъдат на разположение на софиянци.

*** Благоевград 

От 11.00 часа в двора на църквата „Въведение Богородично“ ще се състои ритуал по полагане на цветя пред паметника на майор Иван Орлински по повод 141 години от първото Освобождение на Горна Джумая от турско робство.

*** Бургас

От 11.30 часа пред сградата на Първа инвестиционна банка (ул. „Александровска” 58) ИК „За развитие на местната демокрация” дава старт на подписката за въвеждане на райони и избираеми районни кметове. (по покана на Живко Табаков).

*** Варна

От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски” №1 Славчо Славов, председател на комисията „Наука и образование” към ОбС ще приема граждани.

*** Габрово

От 15.00 часа в Актовата зала на Националната Априловска гимназия ще се проведе безплатно обучение за младите хора, което да подкрепи тяхното академично и кариерно развитие.

От 15.00 часа ще бъде представена фотоизложба на Национален парк-музей „ШипкаБузлуджа“ по повод 141 години от Освобождението на България.

*** Кюстендил

От 13.00 часа на тържествена церемония министърът на вътрешните работи Младен Маринов и кметът на Община Кюстендил Петър Паунов ще открият реновираната административна сграда на ОДМВР – Кюстендил.

*** Перник

От 14.00 часа в заседателна зала „Струма” на Областна администрация – Перник ще се проведе заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие.

*** Поморие/с. Горица

От 17.30 часа в залата на Народно читалище „Поука“ с. Горица ще се проведе публично събития по проект “Създаване на центрове за социално включване на маргинализирани общности на територията на Община Поморие”.

*** Русе

От 11.00 часа пред сградата на отделението по Палиативни грижи на Комплексния онкологичен център в Русе в кв. „Родина“, ще бъдат дарени дрехите, които служители и приятели на онкодиспансера успяха да съберат в тазгодишната благотворителна кампания.

*** Смолян

От 10.00 ч. в Районен съд – Смолян ще се гледа дела Против националното и расовото равенство. От 9.00 часа родолюбци от Смолян, ще изкажат гражданска си позиция по въпроса за проповядване на омраза между гражданите, събирайки се пред сградата на съда.

*** Търговище

От 12.00 часа в тренировъчния комплекс на ул. "Христо Ботев" ще бъде отслужен тържествен водосвет на обновената зала. Ще присъстват кметът д-р Дарин Димитров, заместникпредседателят на партия ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в 44-то Народно събрание Цветан Цветанов и др.

*** Хасково

От 10.30 часа в зала „Марица“ на Областна администрация ще заседава Комисията по заетост към Областния съвет за развитие на област Хасково с председател областния управител Станислав Дечев.