Ще преобладава слънчево време
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Февруари 2019 08:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ще преобладава слънчево време

/КРОСС/ По-значителна ниска слоеста облачност ще се задържи над източните райони на страната, но по-късно през деня и там ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб западен, в Източна България - до умерен, северозападен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 5 и 10 градуса.

През деня облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен, североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 2 градуса, на 2000 м - около минус 4 градуса.

По Черноморието облачността ще е значителна - ниска слоеста, но ще е без валежи. След обяд облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, който до края на деня ще стихне. Максималните температури ще бъдат 6-8 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб северозападен вятър.Минималните температури ще бъдат най-често около нулата; дневните ще се повишават още и в понеделник максималните ще бъдат между 10 и 15 градуса.

Във вторник от изток-североизток ще проникне малко по-студен въздух, облачността ще се увеличи, ще се задържи без валеж. В средата на седмицата ще има променлива облачност, почти без валежи. Вятърът отново ще стане северозападен, по-късно и ще се усили.