Руски акробат със смъртоносно опасен номер идва у нас (Снимки)
Секция: КУЛТУРА
12 Март 2019 09:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руски акробат със смъртоносно опасен номер идва у нас (Снимки) "Большой Московский Цирк" се завръща с двучасов спектакъл "OFU - Приземяването"

/КРОСС/ Световно известният руски акробат Олег Александров ще демонстрира без предпазен колан смъртоносно опасен номер по време на цирковото шоуто у нас, заявиха от „Большой Московский цирк" на братята Запашни.
Олег Александров е на 29 г. Той е потомствен дресьор и акробат. Работи с кучета и мечки. Майка му е въздушен акробат. Стъпва за първи път на манежа когато е едва 4-годишен заедно с баща си.
Олег живее „втори живот" в буквалния смисъл на думата. На 2 юни 2017 г. Той пада от 18 метра по време на репетиция преди поредния спектакъл. Остава жив по чудо, но напълно потрошен - чупи много кости. Следват няколко изключително сложни операции и продължително лечение в Германия. Лекарите напълно го отписват от кариерата му.

Затворен в стените на болницата и съзерцавайки тавана, той отново мечтае за манежа. И въпреки, че лекарите му казват, че никога повече няма да може да се занимава с цирково изкуство, той не се отказва. Волята, инатът и вярата надделяват и Олег побеждава недъга. С физиотерапия, търпение, труд и сила на волята само след година и половина той се завръща на манежа и отново лети във въздуха без страх.
„Циркът, акробатиката е адреналин. Веднъж вкусиш ли го, няма отказване. Акробатиката е моят живот, ако не летя във въздуха, ако не усещам дишането на публиката по време на номера ми не бих могъл да живея. Екстремната акробатика е моят Феникс, който ме възроди от пепелта. Искам да усетя затаения дъх и на българската публика, защото това, което ще ви покажа никъде другаде няма да го видите! Елате, и вижте. Нека нашите пулсът ни бие в един ритъм!", каза специално за Епицентър.бг Олег Александров.


Номерът се казва "Стройка" в превод "Строежът" където Олег прави изключително опасни каскади във въздуха на огромна височина без предпазен колан.
След невероятния успех на високо технологичните програми "Circus 2.0" и "UFO", "Большой Московский Цирк" се завръща с двучасов спектакъл "OFU - Приземяването", който ще бъде показан пред българска публика за първи път.
Премиерните представления ще се играят на 21 март в Русе Арена "Монбат", на 24 март - Пловдив "Колодрум", на 26 март - София Арена "Армеец". Децата до 7 годишна възраст се допускат без билет и с право на отделно място. За целта е необходимо родителите или придружителите да носят копие на акта за раждане на детето, съобщиха организаторите.

Неочаквани сюжетни обрати, изненади, рискови ситуации, опасни приключения, каскади с коне и кучета, "агенти в черно" и едно изгубено извънземно за два часа ще пренесат българския зрител в един приказен свят от който няма да му се иска да си тръгне," разказа за Епицентър.бг Асколд Запашний, който освен, че е художествен ръководител на цирка, е и заслужен и народен артист на Русия.
„Фен базата на "Большой Московский Цирк" е огромна - от световни рок легенди като Мерилин Менсън, до политическата фигура номер 1 в Русия - Владимир Путин.

Кралското семейство на Монако не пропуска спектаклите на трупата, когато са във Франция.
"Большой Московский Цирк" няма еквивалент в света и предлага неповторимо зрелище за всички възрастови групи. Обещавам, че шоу спектакълът "OFU - Приземяването" ще остави трайна следа в съзнанието ви с невиждани циркови номера, каскади с животни, впечатляващи видео и лазерни ефекти, ярки костюми, авторска музика и много други изненади", допълни той.

В мащабната продукция участват повече от 100 души - акробати, еквилибристи, фокусници, клоуни и дресьори на животни. На арената на цирка ще излязат едни от най-добрите циркови артисти в света - водещи имена на руския цирк, лауреати на престижни фестивали и майстори на спорта от международна класа.

Оля Ал Ахмед

Източник Епицентър