НДК ще е домакин на първите финали от A1 Gaming League
Секция: Технологии
12 Март 2019 11:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НДК ще е домакин на първите финали от A1 Gaming League

/КРОСС/ Най-новата гейминг лига у нас - A1 Gaming League, ще достигне кулминацията на своя първи сезон на 23 март в зала 3 на НДК. Освен финалните срещи на голямата гейминг сцена, организаторите предвиждат и отделни фен зони, в които всички желаещи посетители ще могат да играят Fortnite, League of Legends, FIFA19, Brawl Stars и да се състезават за специалните награди, осигурени от партньорите на лигата - OMEN by HP, Huawei и Red Bull.

След плейофната фаза през февруари, която беше проследена от над 25 000 зрители онлайн, класиралите се ще се борят за купата на А1 Gaming League и наградата от 15 000 лева, част от общия годишен награден фонд от 50 000 лева. През деня на 23 март финалистите ще мерят сили в пет от най-популярните в световен мащаб игри: League of Legends (отборно), CS:GO (отборно), FIFA19 (индивидуално), Hearthstone (индивидуално), Clash Royale (индивидуално).

Новата състезателна гейминг лига на България - А1 Gaming League, беше обявена официално през септември 2018 година по време на най-голямото младежко събитие у нас - Aniventure Comic Con. Само за 5 месеца лигата регистрира над 4 500 участници, турнири всеки уикенд и плейофи, които отличиха най-добрите отбори и играчи.

По време на първия сезон в лигата взеха участие и някои от най-успешните съвременни български геймъри, които вече се радват на отличия в света на електронните спортове. Сред тях е Иван Чуров, един от най-добрите FIFA играчи у нас, наскоро подписал с е-спорт дивизията на Манчестър Сити, както и Сезер Сабриев, бронзов медалист от отборното Световно първенство по FIFA19.

Освен с последен модел гейминг конфигурации и периферия за финалистите, зала 3 на НДК ще бъде оборудвана и с допълнителни машини и последни модели телефони в отделните зони, на които могат да играят и всички посетители в паузите между финалните срещи. В специално обособената зона на А1 ще се провеждат и турнири по Fortnite, в които ще могат да се включат до 240 играчи, записванията стават на място. Red Bull пък ще предизвика играчите, харесващи отборните игри, с 2vs2 турнир по FIFA19 с нестандартни правила - победител ще бъде отборът, вкарал два последователни гола на съперника си. Голямата награда тук ще бъде изживяване от света на Red Bull. В зоната на OMEN by HP ще се проведе 1v1 турнир по League of Legends, а мобилният гигант Huawei ще организира първи турнир по Brawl Stars - записванията и за двете игри ще стават на място в зоните.

Билетите са на цена от 5 лева и са в продажба в билетния център на НДК, в бензиностанциите OMV, в мрежата на Eventim и онлайн тук. На място билетите ще бъдат на цена от 10 лева.