Проходите в Смолянско са заснежени, теглиха закъсал ТИР край Рожен
Секция: Автомобили
13 Март 2019 10:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проходите в Смолянско са заснежени, теглиха закъсал ТИР край Рожен

/КРОСС/ Проходите в Смолянско са заснежени, но проходими при зимни условия, като няма въведени никакви ограничения, заради новият снеговалеж през последното денонощие, съобщават от Областно пътно управление в Смолян.
Общо 54 машини са били ангажирани през последните часове в обработването на пътните настилки в областта, като навсякъде в малките часове на денонощието температурите са били минусови, като живакът е паднал до 5 градуса под нулата.

„Пътните настилки са обработени, там където е било необходимо и опесъчени. Няма затворени пътни участъка, както и ограничения заради новият сняг", коментираха от дежурната част на ОПУ-Смолян.На 12 март, около 21:00 часа е получен сигнал за закъсал ТИР по пътя Лъки-Рожен, който по принцип е затворен за товарни автомобили с маса над 12 тона, но шофьорът на моторното превозно средство не се е съобразил с ограничението.

Близо два часа са били необходими, за да бъде изтеглен товарният автомобил в посока на Лъки, тъй като не било възможно да бъде издърпан към Рожен. Сигнали за други проблеми през денонощието в Пътното управление в Смолян, не са получавани.Новата снежна покривка е незначителна, като в най-високите части на региона тя е достигнала около 3 см.