Великденски и майски празници – идеи за пътуване
Секция: Туризъм
13 Март 2019 12:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Великденски и майски празници – идеи за пътуване

/КРОСС/ Тази година ще празнуваме Великден в края на месец април, а като добавим и почивните 1 и 6 май, заедно с няколко дни отпуск, можем да си направим една наистина дълга и пълноценна почивка.
А какво по-хубаво от едно пътешествие - в страната, в Европа или нещо по-екзотично? Експертите в пътуванията eSky правят обзор на цените и разказват къде ще е най-изгодно да прекараме почивката си по време на великденските и майските празници.

България

Страната ни е изключително красива и има толкова много места, на които можем да си починем сред прекрасна природа и гостоприемни домакини. СПА курортите като Девин, Сандански и Велинград, предлагат настаняване от 8 евро за двойна стая. 4-звезден комфорт със закуска и СПА във Велинград се предлага от 39 евро на вечер за двама.

Европа

Ако все пак искате да се откъснете за малко от родината - Гърция винаги е добра идея. Там времето в повечето случаи е по-топло и слънчево от България, а някои дестинации са на същото разстояние от София като Варна или Бургас например. Цените на хотелите в Халкидики за празничния период започват от 20 евро.

Полетите до Атина са на цени от 50 евро двупосочно, хотелското настаняване - от 20 евро на нощувка. Престоят там може да съчетае почивката с разглеждане на едни от най-интересните забележителности на Гърция.

Други изгодни дестинации в Европа за периода на празниците ще бъдат Киев (директните полети стартират през април), Брюксел и Берлин, с цени на двупосочни билети от 67 евро.

За живеещите на морето ще бъде изгодно пътуване до Братислава или Краков на цени съответно от 40 и 48 евро за двете посоки.

Екзотични дестинации

За тези, които са решили да вземат няколко дни отпуск и така да удължат ваканцията си, добър вариант е посещението на някоя по-екзотична дестинация. Полети до Тайланд и Китай могат да се резервират на цени от около 500 евро, а хотелското настаняване е разнообразно и на много изгодни цени. Най-новата възможност за любителите на екзотичните дестинации e виетнамският град Дананг, привличащ множество туристи със своите оригинални мостове, най-популярният от които носи името "В ръцете на Бог".

Която и дестинация да изберете - в България, Европа или на друг континент, експертите от eSky препоръчват да не го оставяте за последния момент, защото по празниците цените на билетите са по-високи, а местата се изчерпват бързо.