Успех на Ливърпул в Мюнхен ще повтори постижение за Англия от 2009-а
Секция: СПОРТ
13 Март 2019 12:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Успех на Ливърпул в Мюнхен ще повтори постижение за Англия от 2009-а

/КРОСС/ Петкратните победители в Шампионската лига и Купата не европейските шампиони Байерн и Ливърпул се изправят от 22:00 часа в Мюнхен в среща реванш от осминафиналите на Лигата. Първият двубой на „Анфилд" завърши 0:0.

Ако Ливърпул се класира напред, това ще бъде първият път от 2009 година насам, в който четири английски тима достигат до 1/4-финалите на Шампионската лига, като Сити, Манчестър Юнайтед и Тотнъм вече си осигуриха участие сред осемте най-добри. В Байерн продължават да се борят със сериозни кадрови проблеми преди днешния мач. Контузени са Корентен Толисо и Кингсли Коман, които отпадат от сметките за двубоя, заедно с наказаните Томас Мюлер и Йошуа Кимих.

До последно под въпрос пък остават Ариен Робен и Давид Алаба, които също се оплакваха от проблеми и не са в оптимално състояние.

За Ливърпул добрата новина е завръщането на изтърпелия наказанието си Вирджил ван Дайк. Джо Гомес, Алекс Окслейд-Чембърлейн и Деян Ловрен обаче остават в лазарета, а заради контузия в последния момент отпадна и Наби Кейта.

В другия двубой днес Барселона приема Лион на „Камп Ноу" след 0:0 във Франция.

В Барса до последно ще следят състоянието на Усман Дембеле и Томас Вермален, който са под въпрос, но с реални шансове да се появят на терена. Единствено Рафиня отпада напълно от сметките на Ернесто Валверде.