Близо 3000 души преминаха обучения в учебния център на ЧЕЗ Разпределение
Секция: ИКОНОМИКА
14 Март 2019 10:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Близо 3000 души преминаха обучения в учебния център на ЧЕЗ Разпределение

/КРОСС/ Близо 3000 студенти, ученици, служители на ЧЕЗ и подизпълнители преминаха обучения в Техническия учебен център на ЧЕЗ Разпределение през 2018 г. Над 160 са студентите от техническите висши училища в София и страната, посещавали центъра. Проведено беше и практическото обучение на десетокласниците от професията „Електротехник" в първата дуална паралелка на столичната Професионална гимназия по механоелектротехника „Н. Й. Вапцаров". Курсовете се водиха от над 50 лектори, професионалисти в сферата на енергетиката в България.
През годината стартираха няколко учебни програми за служители, основно насочени към повишаване на професионалната им подготовка и създаване на единни стандарти за работа. В Техническия учебен център редовно се провеждат обучения и изпити по "Правилника за безопасност и здраве при работа в електрически уредби на електрически и топлофикационни централи и по електрически мрежи". Общо 870 техници, електромонтьори и отчетници взеха успешно своите изпити по безопасни условия на труд.
„Техническият учебен център на ЧЕЗ Разпределение България предлага професионална квалификация и преквалификация и е лицензиран от Националната агенция за професионално образование (НАПОО). Лицензията включва 8 професии и 12 специалности в областта на електроенергетиката, екологията, информационните технологии, заваряването и подемно-транспортната техника" обясни Меглена Велинова, ръководител на Техническия учебен център.
Центърът разполага с технически полигон с умален модел на електроразпределителната мрежа, както и с напълно оборудвани специализирани зали. Изграден на територия от 3400 кв. метра и представлява модерна база за провеждане на практически обучения в реална среда. Всички учебни програми, проведени в него, завършват с връчване на сертификати като свидетелство за положения труд и получените нови знания в преминатите обучения, семинари, курсове и др.