Румен Радев: Има ръст на икономиката у нас, но защо хората не могат да го усетят?
Секция: ПОЛИТИКА
14 Март 2019 11:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Радев: Има ръст на икономиката у нас, но защо хората не могат да го усетят?

/КРОСС/ "Икономиката ни трябва да се преструктурира и затова е време за важни решения, решения със стратегически хоризонт. За да има ефект днешния форум, трябва да знаем - какво е състоянието на икономиката ни като постижения, като тенденция, какво е нивото ни амбиция, как да постигнем тези цели", заяви държавният глава Румен Радев по време на кръглата маса "ЗА конкурентоспособна и просперираща българска икономика", съобщи Канал 3.
"Никоя икономика не може да бъде успешна, ако законодателната, изпълнителната и съдебната власт не създават нужна среда за развитие", заяви Радев и приветства участието на голяма част от министрите от управляващия кабинет.
"Много е важно да уточним системата си за критерии, с кого и как се сравняваме", напомни той и добави, че дистанцията между нас и другите държави от ЕС се увеличава.
"Най-вероятно ще чуем да се говори за висок ръст на икономиката, за висок БВП и те ще имат основание, но защо това не може да се усети от гражданите като доходи, като качество на образованието и на здравеопазването", заяви Румен Радев.
"Икономиката е все по-голям заложник на демографията и това е основен проблем, на който трябва да търсим решение", каза още държавният глава.