Днес е последният студен ден за седмицата
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Март 2019 11:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Днес е последният студен ден за седмицата

/КРОСС/ Облачността ще се вплътнява и през по-голямата част от деня ще бъде предимно облачно. След обяд на много места в западната половина от страната ще превали краткотраен дъжд.
В Източна България ще духа умерен югозападен вятър, в Западна и Централна Северна вятърът ще е от запад - предимно слаб.
Максималните температури ще са между 7° и 12°. Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.
в планините ще е предимно облачно. В масивите от Западна и Централна България ще има валежи от сняг, под 1200 метра от дъжд. Ще духа умерен, по билата до силен вятър от от западната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра - около минус 4°.

В петък все още ще е предимно облачно и на места ще превали слаб дъжд, а в планините - сняг.

От събота нататък, та чак до средата на следващата седмица, времето ще е типично пролетно, с повишаващи се температури и слънце.

Според моделите в този период средиземноморските циклони ще си дадат почивка и това неминуемо ще доведе до по-хубаво време на Балканите и у нас.

От неделя до средата на следващата седмица ни чака топло пролетно време с дневни температури до 24, 26 градуса, в равнинните части на страната.