Левски сред нас
Секция: КУЛТУРА
15 Март 2019 08:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Левски сред нас

/КРОСС/ Продължавайки един от най-устойчивите проекти „Левски сред нас“ членовете на Ротаракт клуб Бургас-Пиргос решиха да напомнят на своите съграждани за делото и живота на Васил Левски и да ги върнат към онзи морал и ценностната система, в които трябва да се стремим да възпитаваме новото поколение.

По повод навършването на 146 години от обесването на Левски, бяха поднесени венец в знак на уважение и почит към Апостола на 19 февруари в Морската градина в Бургас.

От клуба поеха и инициативата да разпространят неговият лик сред деца и възрастни, в начални училища, гимназии и на публични места в града, където повече хора да могат да си спомнят за неговото дело, да се почувстват горди, а защо не и да се възроди националното ни съзнание.

Портретът на Васил Левски беше разпространен първо в училищата, за да може бургаските ученици да си припомнят и да се заинтересуват повече.

Всеки уважаващ себе човек би трябвало да иска да разбере повече за историята на народа си и за великите дела на предците си . Особено за децата е важно да научат какво е постигнал човек, воден само и единствено от любов към родината.

Дарени бяха портрети на Левски в много бургаски училища, сред които: СУ „Добри Чинтулов“, ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“, ГРЕ „Г.С. Раковски“, СУ „Епископ Константин Преславски“, НБУ „Михаил Лъкатник“, ОУ „Антон Страшимиров“.

Всички те не просто приеха портрета в техните сгради, учебни стаи и кабинети, а и прегърнаха идеята по-често да напомнят за делата и думите на нашите велики предци.

Ротаракт Бургас – Пиргос благодари за доброто посрещане във всички училища и призовава всички бургазлии, които срещнат портрета на Васил Левски на някоя автобусна спирка, пътувайки за работа или просто минавайки по улицата, да се спрат и да си припомнят неговите думи.

Основната цел на проекта е да се напомни на хората да бъдат по-сплотени и задружни и всеки един от нас да допринесе за положителна промяна на обществото, връщайки малко „поостарелите“ ценностна система и безкористен начин на живот.