Как заради спор за дъвка тийнейджърка наръга своя съученичка с нож?
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Март 2019 09:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Как заради спор за дъвка тийнейджърка наръга своя съученичка с нож?

/КРОСС/ Разследват нов случай на агресия между тинейджърки в Пловдив.  

Този път не става дума за сбиване а за това, че десетокласничка е намушкала своя съученичка с нож и й е причинила рана в областта на гърба. Всичко започва след размяна на обидни реплики. Причината – дъвчене на дъвка в час. Двете ученички били приятелки, но преди два дни се скарали и в продължение на няколко часа конфликтът между тях ескалирал. Заради опасността от саморазправа, едното момиче било изпратено за консултация при педагогическия съветник. На излизане от кабинета било пресрещнато от съученичката си и наръгано с кухненски нож.

Регионалният инспекторат ще проверява защо конфликтът не е бил потушен преди да се стигне до саморазправа с хладно оръжие. Пловдивската районна прокуратура е образувала досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Най-вероятно нападателката ще бъде наказана с преминаване към индивидуална форма на обучение.

Пострадалото момиче се е разминало с лека телесна повреда.

На 12 март, от втория час започва един словесен конфликт между двете ученички и той започва привидно с една нелепа ситуация – груба забележка от страна на едната ученичка към другата, че дъвче дъвка и мляска прекалено силно, с което й пречи да внимава в часовете. Съответно последва реплика от другата ученичка.

Словесния спор продължава и по време на междучасието. Учителката, в чийто час са се скарали, е разговаряла с педагогическата съветничка, която е на същия етаж, който е провел разговор с ученичките и уж спорът между тях е бил потушен. За съжаление в следващите часове, той е възникнал отново и той ескалира във физическа саморазправа в шестия час, около 13.20 часа. Това коментира директорът на училището Здравко Димитров.