Село на бунт: водата поскъпна с над 200%
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Март 2019 10:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Село на бунт: водата поскъпна с над 200%

/КРОСС/ Село на бунт срещу високата цена на водата. Жителите на благоевградското село Илинденци не могат да повярват, че водата им е поскъпнала с над 200%, информира NOVA.

Доскоро те плащали по 60 стотинки на кубически метър, а сега трябва да се справят с новата цена от 1,6 лева кубик.

Хората от два дни вече протестират.

„Не можехме да си платим водата и на 60 ст., а представете си сега, когато е поскъпнала с над 200%. Категорично няма да я плащаме”, заявяват протестиращи.

Те са писали писмо до Омбудсмана Мая Манолова, която им отговорила, че решението е взето от високо ниво и хората смятат, че то е дело на МС. „Тези хора нямат никакво сиво вещество в главата, за да вдигнат водата с над 200%”, казват още недоволните потребители.

Те не вярват, че е възможно да се повиши качеството на услугата, която получават.

„Как ще се подобри качеството на водата като нямаме пречиствателна станция?

Това при нас не е питейна вода – пълна е с боклуци, как ще е питейна?”, заяви един от потребителите и показа шише с вода, която е налял тази сутрин от чешмата си.

Кметът на селото Илия Башлиев напълно подкрепя съгражданите си: „Разбира се, че ги подкрепям и съм плътно зад тях. Като са решили да вдигат цената да са дошли да кажат: „Вижте хора, ние не издържаме на тая цена, дайте да видим какво можем да направим”. А сега изведнъж с 250% водата отгоре и хората остават вече с празни джобове”.