Пакет "Мобилност" отново влиза в Европарламента
Секция: СВЯТ
22 Март 2019 08:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пакет "Мобилност" отново влиза в Европарламента

/КРОСС/ Пакетът "Макрон", срещу който протестираха българските превозвачи, отново влиза за гласуване в Европейския парламент.

Пакетът "Мобилност" може да влезе в дневния ред на пленарната сесия на европарламента идната седмица. Ако това се случи, текстът, който разединява Европа, ще бъде гласуван в сряда. Тогава ще има и нов протест на превозвачи пред Европейския парламент.Всичко ще се реши в понеделник, когато евродепутатите приемат дневния си ред. Пълна и категорична е мобилизацията от страна на германци и французи, всички техни евродепутати ще бъдат в пленарната зала. Те искат този текст да бъде гласуван възможно най-скоро.
България, Румъния, Полша, Унгария, Естония, Испания и Потругалия - общото население на страните противници на този текст е над 100 милиона. Техните представители в европарламента в никакъв случай не бива да отсъстват от заседанието. Ако тогава текстът "Мобилност" остане в дневния ред, гласуване ще има в сряда. В същия ден се готви и протестна акция на превозвачите, пред сградата на Европейския парламент.Дори и да се стигне до гласуване обаче, това ще е първо четене. След това предстоят т. нар. тристранни преговори между Съвет, комисия и парламент. Краят на мандата на сегашния европарламент е до края на април. Текстовете от пакет "Мобилност" не бива да стигнат до второ чете, защото тогава това ще е истинска бомба и категорично разделение в Европа на географски принцип.