Twitter „посече“ Доналд Тръмп заради авторско право
Секция: Технологии
11 Април 2019 07:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Twitter „посече“ Доналд Тръмп заради авторско право

/КРОСС/ Предизборно видео, публикувано вчера от американския президент Доналд Тръмп, беше свалено от Twitter, тъй като в него незаконно е използвана музиката от филма от поредицата за Батман "Черният рицар: Възраждане" от 2012 г., предадоха АФП и АП.

Филмовото студио "Уорнър Брос", собственик на франчайза "Батман", е сигнализирало, че използването от президента на музиката от "Черният рицар: Възраждане" "не е разрешено".В клипа присъстваха снимки на демократите Барак Обама и Хилари Клинтън, съпоставени със снимки от двугодишното управление на Тръмп. На фона на музиката от филма се четеше текст: "Първо ви пренебрегват. След това ви се надсмиват. После ви наричат расист. Доналд Дж. Тръмп. Вашият вот. Доказа, че всички те грешат. Тръмп: голямата победа. 2020".

Това не е първият случай, когато Доналд Тръмп се обръща към попкултурата, за да прокара политическите си послания.

Милиардерът вече няколко пъти се е позовавал на сериала "Игра на тронове" и прочутия му девиз "Зимата идва", като писа в Twitter "Санкциите идват", във връзка с Иран, или "Стената идва" - за стената по границата с Мексико.Как се казва "злоупотреба със запазена марка" на дотракски език", реагира остроумно тогава телевизия HBO, имайки предвид измисления език, който говорят част от героите в сериала.