Причините, които най-често разделят двойките
Секция: ЛЮБОПИТНО
14 Април 2019 08:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Причините, които най-често разделят двойките

/КРОСС/ Знаете ли, че първият работен понеделник от новата година е наричан от адвокатите Ден на разводите, тъй като тогава се подават най-много молби за разтрогване на брака? Представете си дългите две седмици на отпуската, цели дни и нощи, в които сте почти неотлъчно до партньора си. Също като на медения ви месец само без пеперудките в стомаха и розовите очила. Неслучайно празниците често дават възможност да се разразят най-ожесточените скандали. Така че не вярвайте сляпо на усмихнатите снимки край коледната елха, които шестват из интернет пространството.

Установено е, че най-честите причини за напрежение между семейните двойки и последвало решение за разтрогване на брака са:

1. Изневяра - наистина тежко прегрешение. Някои хора са напълно неспособни да простят подобна постъпка. За тях това е израз на предателство, унижение, проява на неуважение, абсолютно доказателство за липса на любов и т.н. Самата мисъл, че партньорът е докосвал друг човек, е непоносима. Ако обаче двойката може да си позволи да разсъждава практично (в името на децата или друго), вярва в общото си бъдеще и има желание и от двете страни, е важно да се проведе задълбочен разговор какво е довело до изневярата и какво е мястото й оттук нататък в общите ви взаимоотношения. Възможно е да потърсите мнението на специалист. Любопитно е да се отбележи, че някои двойки обсъждат предварително изневярата като начин да внесат тръпка в семейния си живот. Това се прави обикновено в случаите, когато чувствата са налице, но е засилено желанието за разнообразие и нови преживявания. Имайте предвид, че скуката и еднообразието са най-жестоките убийци на любовта. Ако и двамата преценят, че това ще бъде полезно за връзката им, защо не! В крайна сметка всичко е позволено, когато и двамата партньори са наясно със случващото се и нямат нищо против.

2. Финансови проблеми - колкото и да твърдим, че парите не са най-важното, все пак стигаме до момент, в който си признаваме, че те са доста важни. Може да бъде проблем, ако единият от партньорите е безработен от дълго време и въпреки това пръска средства от общия семеен бюджет. Може да е проблем, ако двамата печелят различно - особено ако жената изкарва повече пари (не всички мъже са склонни да го приемат, макар че не си признават, защото се чувстват малоценни). Може да е проблем, ако единият има хоби, което изисква много средства. Може да е проблем и ако единият има склонност да спестява, а другият - да харчи с широки пръсти. Затова е важно още преди сключването на брак да сте се постарали да опознаете тази страна от вашия партньор и да сте обсъдили мястото на семейния бюджет в живота ви, защото колкото и да си повтаряте, че любовта е най-важна, „сиренето е с пари".

3. Липса на интимност и внимание - унищожително за брака/връзката. Спрете ли да се вълнувате един от друг и още по-лошо - да проявявате интерес, загриженост, внимание, връзката е обречена. В семейния живот (особено когато дойдат децата) всичко е по-сложно - времето не стига, задълженията нарастват, въпреки това намирайте време да правите неща заедно. Двойки, които много рядко се отдават на ласки, имат нездрава връзка, която слага началото на редица проблеми и съмнения. Отидете на кино (само двамата), излезте на ресторант, разходете се, хванати за ръка, в парка. Правете неща, които сте обичали да правите преди децата и преди брака. Науката казва: всеки път, когато с партньора си споделите позитивно преживяване, като например правенето на любов, вашият мозък започва да асоциира личността му с удоволствие. А животът казва: правете любов, не война!