Папа Франциск призова към смирение на Палмова неделя
Секция: Православие
14 Април 2019 15:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Папа Франциск призова към смирение на Палмова неделя

/КРОСС/ Призивът „Осанна!" огласяше процесията от кардинали, свещеници и обикновени вярващи, които си проправяха път през площада. След кратък прочит на Евангелието папа Франциск припомни на събралите се тържественото влизане на Исус Христос в Ерусалим и как той е проправил пътя към смирението, победило „триумфализма и лицемерието".

В навечерието на Страстната седмица Светият отец заяви: "Исус ни показа как да се изправим пред трудните моменти и да се преборим с най-коварните изкушения като запазим в сърцата си мира и се уповаваме в Бог, който носи милост и живот".

Главата на Римо-католическата църква отбеляза, че „с влизането си в Ерусалим, Исус ни е показал пътя към смирението, което винаги побеждава".

„Триумфализмът се опитва да постигне целите си като винаги избира най-прекия и лесен път - чрез фалшиви обещания и заблуди. Той се храни и процъфтява от думи, които не са изковани на кръста. Христос се опълчи със своята страст", категоричен беше Франциск.

В края на почти двучасовата служба Светят отец призова събралото се множество от вярващи да се помолят за мир в Светите земи и в Близкия изток.