Крадлите на Италия се събраха на панаир в Милано
Секция: ЛЮБОПИТНО
14 Април 2019 18:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Крадлите на Италия се събраха на панаир в Милано

/КРОСС/ Приключващият в Милано Международен мебелен панаир и съпътстващата го Седмица на дизайна привлякоха в града не само над 300 хил. гости от цял свят, но и всички джебчийки на Италия - констатираха без да се церемонят медиите на Апенините. Ако се вярва на пишещото братство, става дума за истинско стълпотворение на циганки-обирджийки, каквото финансовата и модната столица на страната не помни. И което буквално задръсти чакалните на полицейските управления с пишещи жалби жени и мъже, останали без портфейли, пари, бижута, телефони и даже без компютри. Като най-често жертвите на ловките крадли са били чужденци, които вероятно са били свикнали да ходят в родните си страни с незатворени чанти, а портфейлите и телефоните им да стърчат от някой джоб.

Според ченгетата предпочитаното поле за изява в Милано на мургавите джебчийки през изминалата седмица са били станциите и мотрисите на стигащата до панаирното градче линия №1 на метрото. Обикновено пък налазилите града стотици крадли са се развихряли през сутрешните и вечерните часове, когато пероните и вагоните са бъкани от народ, а блъсканицата е голяма. Така например само между 7 и 8 часа в четвъртък сутринта полицията е засякла с камерите в станцията „Амендола" 30 обирджийки. При последвалата масирана акция служителите на органите на реда закопчават 17 от мургавелките, но по-късно се оказва, че усилията на полицаите са били едва ли не напразни - 13 от задържаните са бременни и не може да им се направи нищо друго, освен да бъдат пуснати на свобода. Почти същото се случва и с най-малката от арестуваните, която е 16 годишна и тъй като е малолетна, е пратена в... изправително школо! Независимо от факта, че девойката е задигнала майсторски 1000 евро от китаец, предала ги е на изчезнала яко дим нейна аверка и гостенинът е останал с пръст в устата. Интересното е и това, че всичките 17 арестувани джебчийки са били без документи за самоличност, а по думите им те гастролирали специално за Седмицата на дизайна от циганските катуни край Милано, край Торино, Рим, Неапол, о. Сицилия и т.н..

Случили са се също така бдителни и оправни гости като 26-годишната малтийка, която в петък привечер успява да блокира на станцията до Централната гара вече докопалата портфейла й мугргавелка и да й забие няколко шамара. За съжаление обаче в огромното мнозинство от случаите джебчийките са постигали целта си безнаказано, като доказателство за това е полицейската статистика. Защото според нея едва ли някой от „ужилените" през Седмицата на дизайна в Милано стотици чужденци ще види обратно задигнатите му документи, пари и ценности. Доколкото до произхода на въпросните жертви, то те най-често са били гости от Азия, от арабскиите страни, от Русия и от Северна Европа.