Красен Кралев: Имаме проблем с футболното хулиганство, който трябва да бъде решен
Секция: СПОРТ
15 Април 2019 09:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Красен Кралев: Имаме проблем с футболното хулиганство, който трябва да бъде решен

/КРОСС/ "От години говорим, че имаме проблем с футболното хулиганство, който трябва да бъде решен. Наистина неприятна гледка, неприятна ситуация се получи вчера на мача Левски-Лудогорец. Аз се надявам, че този закон, който депутатите подготвят в парламента срещу футболното хулиганство, ще влезе максимално скоро в сила" това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” Красен Кралев, министър на спорта.

"Аз имам големи очаквания към този закон за хулиганството, както и като се оборудват всички стадиони с необходимата апаратура,  с необходимите камери и ако има законодателна рамка, подходяща за футболните хулигани, резултати ще има", допълни той.  

"Това не трябва да ни плаши, напротив трябва да ни амбицира, за да знаем къде са пропуските и къде трябва да нанесем корекции в начина на управление", каза още министърът на спорта.

По отношение на общите кандидатури на България, Румъния, Гърция и Сърбия за домакинства на Европейско и Световно първенство по футбол през 2028 и 2030 година, Красен Кралев коментира, че в ситуация Европейско първенство може много по-лесно да се справим и да отговорим на изискванията.

По отношение на „Апартамент гейт” министърът на спорта коментира, че ако това е започнало като някакъв вид компроматна война срещу Цветан Цветанов, в момента предизборната ситуация е мутирала скандала в едно истерично взаимно замеряне с кал. Наблюдаваме повсеместна личностна дискредитация на различни хора. В момента всеки, който има нещо да връща на някой или има конфликтна ситуация, се опитва да въвлече другия в този скандал, смята министърът. Всеки случай е различен, допълни той. Това, което се е случило също така е, че Бойко Борисов е показал, че в ГЕРБ е носител на един по-висок морал и дори когато има подобни случаи, които не са разгледани до края, хората понасят политическата си отговорност.