Христо Проданов: БСП показа, че е единствената демократична партия в България
Секция: ПОЛИТИКА
15 Април 2019 14:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Христо Проданов: БСП показа, че е единствената демократична партия в България

/КРОСС/ „БСП показа, че е единствената демократична партия в България. След 10 часа заседание, в което се обсъждаха имената на кандидатите по отделно – от партийната листа и гражданската квота, се стигна до решение на Националния съвет за финалния вариант на листата“.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов в сутрешния блок на БСТВ.

Той подчерта, че в други партии всичко се спуска предварително подготвено и се гласува под строй. „При нас не е така. Избираме ценности, политики, личности“, допълни той. Според него трябва да се смени моделът на управление на България и да се спрат кражбите. „За това се изисква смяна на самия Борисов, защото той е начело на този модел. Ще направим всичко възможно, дори в европейските избори, да дадем началото на процеса на демонтиране на шайката, както те самите се наричат“, коментира Проданов. Той е на мнение, че октоподът е обхванал цялата страна и като пример посочи „Апартаментгейт“ - освен държавната власт, започнаха да излизат и общински кметове.

„В първоначалния вариант на листата, който беше предложен от ИБ на БСП, не фигурираше името на Сергей Станишев, но пленумът реши друго. Бяха предложени и други имена, които бяха включени в листата. В нея има много достойни личности, добре подготвени“, каза още Христо Проданов. Той подчерта, че има преференции и всеки може да избере за кого да даде своя вот.

„Има демокрация и сме длъжни да зачитаме мнението на всеки един. ГЕРБ и ДПС искаха да отменят тези преференции. Борбата ни беше всеки да има правото да избере своя кандидат“, категоричен е народният представител. По неговите думи, подкрепяйки листата на БСП, това ще бъде първата стъпка към отстраняване на ГЕРБ от властта.