Будапеща - с най-голям ръст на туристите в последните 10 години
Секция: Туризъм
17 Април 2019 09:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Будапеща - с най-голям ръст на туристите в последните 10 години

/КРОСС/ Интересът на туристите към Будапеща расте по-бързо, отколкото към всеки друг град в света, съобщава Lonely Planet, цитирана от РИА Новости.

Специалисти от британската изследователска компания са анализирали статистиката от Google Trends, за да установят от кои дестинации за пътуване са станали по-популярни сред туристите през 2019 г. в сравнение с 2009 г. Унгарската столица Будапеща се оказва градът с най-голям ръст - 87% за 10 години.

На второ място е столицата на Южна Корея Сеул. Туристическите възможности на мегаполиса са интересни за 79% повече хора. На трето място в списъка е Копенхаген, за който запитванията са скочили с 68%. В първата петица попадат Тел Авив и Варшава. Що се отнася до почивките, за последните 10 години най-голям ръст на туристи има във Филипините - 170,5%. В този списък влизат също Южна Корея, Саудитска Арабия, Казахстан и Холандия. Нараства интересът и към Египет, Тунис, Турция, Франция и Бразилия. През 2019 г. хората много повече се интересуват от пътувания до отдалечени места в сравнение с 2009 г. Югоизточна Азия, Индия и Близкия Изток.