Екскурзии в Космоса предлагат млади предприемачи на ТФ ФЕСТ 2019
Секция: ЛЮБОПИТНО
18 Април 2019 13:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Екскурзии в Космоса предлагат млади предприемачи на ТФ ФЕСТ 2019

/КРОСС/ Млади предприемачи предлагат космически екскурзии по време на изложението на учебно-тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ 2019. Това е една от новостите на форума, който се провежда на 18 и 19 април в Международен панаир Пловдив. Участниците са над 800 от седем държави: България, Албания, Армения, Македония, Молдова, Румъния и Сърбия.
117 учебни предприятия към средни и висши училища, бизнес и неправителствени организации се включиха в 22-ото издание на ТФ ФЕСТ. Изложителите осъществяващи дейност в различни сфери: финанси и застраховане; козметика, бижута и облекла; храни и напитки; подаръци и сувенири; организиране на събития и туризъм; реклама; информационни технологии и техника; автомобили и транспорт; образование и други. За първи път се представят и тренировъчни фирми от малки населени места.
Една от новостите, презентирани на ТФ ФЕСТ 2019, е лятното европейско училище „Плюс". Идеята на иновативния проект е да предложи образователни занимания на български и английски език, приключения и спорт за деца на възраст от 6 до 10 години. Те ще получат знания в различни тематични области и ще се забавляват. Училището ще функционира от 1 юни до 10 септември в Европейското висше училище по икономика и мениджмънт-Пловдив, което създаде първата в България тренировъчна данъчна агенция.

Образователни услуги, сред които обучение по китайски език и диетология, предлага и учебното предприятия „За бъдещето" с амбицията да подготвя лидери. Много посетители привлича атрактивният щанд на тренировъчна фирма, чийто екип се е заел да съчетае запазване на традициите с туризма, като предоставя възможности за отдих в комплекс от шест реставрирани селски къщи. Младите предприемачи от „Гранд роял" търгуват с полускъпоценни камъни и изделия от тях, а щандът им е перфектен до последния детайл, включително охрана. Смарт технологиите са вдъхновили много от участниците, затова правят инвестиции в тях. Изложителите демонстрират продукти и услуги в широк спектър от браншове, но с обща тенденция - да изразяват креативното мислене на младите хора.
Учебните предприятия са интересен и полезен метод да задържим децата в училище, да ги подготвим по-добре за тяхната професионална реализация, заяви Дария Маврудиева, директор на Центъра за учебно-тренировъчни фирми към Министерството на образованието и науката, който е организатор на изложението „Млад предприемач". Участниците в него показват своите компетентности в реална бизнес среда, като водят преговори, сключват сделки, презентират продукти и услуги, фиктивни са само разплащанията, добави тя. В програмата са включени 16 конкурса.
Тук са бъдещите мениджъри, в чиито ръце ще поверим икономиката след няколко години, коментира доц. д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив, който е партньор на проявата.