Хладна и облачна събота
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Април 2019 18:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хладна и облачна събота

/КРОСС/ Слаб дъжд ще превали на места в събота. Облачността над страната ще е разкъсана, често значителна. Ще духа до умерен, в източните райони и временно силен североизточен вятър и температурите ще се понижат.
Минималните ще бъдат между 1 и 6 градуса, максималните - между 10 и 15 градуса, в крайните югозападни райони до 18.Над Черноморието облачността ще е променлива, често значителна и на места, главно в южната част ще превали дъжд. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 10 - 12 градуса. Температурата на морската вода е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.
Над планините ще преобладава облачно време и на места ще превали дъжд, над 1300-1400 метра - сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен север-североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4 градуса, на 2000 метра - около минус 3 градуса. През нощта срещу неделя в западната половина от страната вятърът ще отслабне, на места и ще стихне; има повишена вероятност за слани. В неделя ще е почти без валежи, с променлива облачност. В понеделник облачността отново ще се увеличи и на места ще превали. Вятърът ще се ориентира от югоизток и температурите слабо ще се повишат.