Преглед на печата за 2 май
Секция: Преглед на печата
02 Май 2019 09:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата за 2 май

/КРОСС/ "Труд"

"Здравната каса пести от нови лекарства на пазара", информира "Труд". Вестникът информира за риск от това да бъде ограничен достъпът до иновативни лекарства на пациентите от догодина заради нови правила на Касата. Правилата предвиждат разходите за лекарства да не превишават бюджета. "Труд" пояснява, че се предвижда при превишаване на бюджета производителите на медикаменти да не получават парите за своите лекарства. Ако искат да работят с Касата, ще трябва да сключват договор, според който са длъжни да даряват новите си и скъпи медикаменти за неопределен период от време.    

"24 часа"

"Българин спечели "Еми" за анимация", пише "24 часа". 
Калоян Атанасов ще получи утре престижната филмова награда в категорията дневна телевизионна продукция за анимацията "Гарван:Легендата". 24-годишният Атанасов живее от малък в Съединените щати със семейството си и вече има над 20 награди от престижни фестивали в света за петминутен анимационен филм.

"Телеграф"

"И Европейският съд не може да ни разведе с парното, сградната инсталация била законна", съобщава "Телеграф". Това става ясно от доклада на главния адвокат на Съда в Люксембург във връзка със запитвания на две български съдилища за съвместимостта на българската правна уредба за топлоснабдяването с три европейски директиви. Адвокатът предлага Европейският съд да приеме, че националното законодателство не противоречи на европейските директиви за защита правата на потребителя и за енергийна ефективност. 

"Дума"

 В интервю за "Дума" проф. д-р Анелия Клисарова, рентгенолог и депутат, заявява: "За да има млади общопрактикуващи лекари, са необходими привлекателни условия и за специализацияq и за работа". Според нея проблемът с педиатричната болница няма да се реши само с построяване на нова сграда, защото това не променя статута на здравното заведение, както настояват работещите там.