Предстоящи събития в страната на 4 май
Секция: Предстоящи събития
04 Май 2019 07:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 4 май

/КРОСС/ *** София

От 10.30 часа в Гербова зала на „Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ще удостои български военнослужещи с висше офицерско звание.

От 12.00 часа пред Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий" коалиция „Път на младите" ще открие своята предизборна кампания за европейските избори.

От 13.00 часа вицепремиерът Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев ще участват във видеоконферентна връзка с командирите на контингентите ни зад граница в конферентната зала на административната сграда на Министерството на отбраната на бул. „Ген. Тотлебен" №34.

*** Айтос./с. Пирне

В 20.00 часа кандидатът за евродепутат от БСП Деница Златева ще вземе участие във фолклорния събор.

*** Варна

От 10.30 часа в залата на Македонския дом ще се проведе семинар на тема „България и Македония - културно-историческо наследство", организиран от Македонското културнопросветно дружество „Гоце Делчев".

От 11.00 часа в Морската градина ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Гоце Делчев.

*** Велики Преслав

От 13.00 часа кандидатът за евродепутат от ГЕРБ и СДС Емил Радев ще бъде гост на Събора на средновековното културно наследство, който ще се състои в Дворцовия център на НИАР „Велики Преслав".

*** Велико Търново

От 10.00 часа ез. „Света гора" кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Ева Майдел ще открие детския риболовен турнир „Хвани и пусни".

*** Велико Търново./с. Пчелище

От 11.30 часа в центъра на селото Ева Майдел ще се срещне с фолклорни формации от региона.


*** Видин

В 10.00 часа в Общинския съвет на БСП кандидатите за евродепутати Петър Витанов и Цветелина Пенкова ще се срещнат с младежи. В 11.00 часа те ще посетят традиционния съботен пазар в града.

*** Видин./ с. Антимово

В 14.30 часа кандидатите за евродепутати Петър Витанов и Цветелина Пенкова ще присъстват на фолклорен фестивал "Гергьовден".

*** Враца

От 09.00 часа ще започне облагородяването на района на НУ „Св. Софроний Врачански".

*** Гоце Делчев

От 12.00 часа на централния площад в града ще се проведе възпоменателно отбелязване на 116-ата годишнина от гибелта на Гоце Делчев. В 12.30 часа в сервизния парк на бившия полк в града ще бъде официално открит втори кръг от националния шампионат по планинско изкачване „Гоце Делчев" 2019.

В 12.00 часа на паметника на Гоце Делчев лидерът на БСП Корнелия Нинова и водачът на листата на левицата за евроизборите Елена Йончева ще положат цветя в знак на почит по случай 116 години от смъртта на Гоце Делчев. В 12.30 часа на прохода Попови ливади те ще вземат участие в откриването на 2-ри кръг от националния шампионат по планинско изкачване на България. В 14.00 часа в местността Попови Ливади те ще положат цветя на паметника на Гоце Делчев.
В 17.30 часа Нинова и Йончева ще положат венци и цветя пред паметника на един от основателите на социалистическото движение в Петрич Антон Попов. В 18.00 часа в Народното читалище в гр. Петрич те ще вземат участие в честването на 100 от основаването на социалистическата партия в Петрич.

*** Горна Оряховица./с. Първомайци

От 12.30 часа Ева Майдел ще посети традиционния за селото Празник на агнешкия разсол.

*** Горна Оряховица./с. Поликраище

От 13.30 часа Ева Майдел ще се срещне с участниците и гостите на баскетболния турнир Spring Streetball 2019 Tournament, който ще се проведе в село Поликраище, на площадката на центъра.

*** Добрич

От 10.00 часа общинските съветници от ПП ГЕРБ ще проведат акция по почистване на старата жп гара в града.

*** Драгоман

В 11.00 в читалището на града кандидатът за евродепутат от БСП Велизар Енчев ще се срещне с граждани.

*** Златоград

От 10.00 часа кандидатът за евродепутат от ГЕРБ и СДС Марин Захариев ще бъде гост на празника на родопското чеверме в Златоград.

*** Кермен

В 10.00 часа кандидатите за евродепутати от ГЕРБ и СДС Лиляна Павлова и Камен Костов ще бъдат гости на 14-тия фолклорен събор в града. В 12.00 часа Лиляна Павлова и Камен Костов ще се включат в традиционния събор „Герлово пее и танцува".

*** Крумовград

В 11.00 часа в местността „Паметника" кандидатът за евродепутат от БСП Крум Дончев ще вземе участие в Събора на девисилите.

*** Кюстендил/ с. Ябълково

От 09.00 часа тържествено ще бъде открита църквата „Свети великомъченик Георги Победоносец".

*** Никола Козлево

От 17.00 часа кандидатът за евродепутат от ГЕРБ и СДС Емил Радев ще присъства на футболен мач.

*** Никола Козлево./с. Вълнари

От 19.00 часа в НЧ „Пробуда - 1929 г." кандидатът за евродепутат от ГЕРБ и СДС Емил Радев ще се срещне с жители от общината, членове и симпатизанти на ГЕРБ.

*** Нова Загора

В 14.00 часа в Клуба на БСП кандидатът за евродепутат Деница Златева ще се срещне с обществеността.

*** Нова Загора./с. Еленово

В 15.30 часа в центъра на селото кандидатът за евродепутат от БСП Деница Златева ще вземе участие във фолклорен събор. В 17.00 часа в зала „Графити" на х-л „Национал Палас" тя ще се срещне с граждани.

*** Обзор

В 11.00 часа кандидатът за евродепутат от БСП д-р Десислав Тасков ще се срещне с граждани в Клуб на пенсионера.

*** Павликени

От 14.30 часа в централното кафене на площад „Съединение" кандидатът за евродепутат Ева Майдел ще се срещне със симпатизанти и местни жители, с които ще обсъдят приоритетите в работата на българските евродепутати от ГЕРБ за следващите пет години, а малко по-късно ще посети и местния зоопарк на бул „Трети март" 75.
От 15.30 часа Ева Майдел ще посети местно предприятие на ул. „Чипровци" 2, което е изградено с европейски средства и развива успешно своята дейност, благодарение на европейската солидарност.

*** Перник

От 18.30 часа на площад на кв. „Бела вода" ще се проведе традиционен събор по повод Томина неделя.

*** Петрич

В 7.00 часа започва традиционният общоградски поход до връх Конгур.

*** Поморие

В 10.30 кандидатът за евродепутат от БСП Иво Христов ще вземе участие в Националния тракийски събор „Гергьовден".

*** Пловдив

От 10.00 часа в спортна зала „Олимпиада" ще започне първият ден от Държавния шампионат по кикбокс в стил К1.

*** Русе

От 10.00 часа водачът на листата на ГЕРБ и СДС за изборите за Европейски парламент Мария Габриел и кандидатът за евродепутат Андрей Новаков ще посетят русенския автомобилен производител Sin Cars, намиращ се на бул. „Трети Март" № 56.

От 11.00 часа водачът на листата на ГЕРБ и СДС за изборите за Европейски парламент Мария Габриел и кандидатът за евродепутат Андрей Новаков ще открият проекта за Wi Fi безплатен интернет в града на площад „Свобода".

От 12.30 часа водачът на листата на ГЕРБ и СДС за изборите за Европейски парламент Мария Габриел и кандидатът за евродепутат Андрей Новаков ще присъстват на откриването на осмия международен турнир по вдигане на тежести „Купа Русе" 2019. Събитието ще се състои в
спортната зала на Русенския университет „Ангел Кънчев".

*** Русе./ Бяла

От 15.00 часа водачът на листата на ГЕРБ и СДС за изборите за Европейски парламент Мария
Габриел и кандидатът за евродепутат Андрей Новаков ще се включат в честванията по повод празника на Бяла. Събитието започва в салона на Народно читалище „Трудолюбие 1884" - град Бяла.

От 17.00 часа водачът на листата на ГЕРБ и СДС за изборите за Европейски парламент Мария Габриел и кандидатът за евродепутат Андрей Новаков ще проведат среща с жители на град Бяла на площад „Екзарх Йосиф I".

От 20.00 часа водачът на листата на ГЕРБ и СДС за изборите за Европейски парламент Мария Габриел и кандидатът за евродепутат Андрей Новаков ще бъдат на концерта на „Диана експрес", с който завършва първият ден от празненствата по повод празника на града.

*** Сливен./с. Еленово

В 16.00 часа кандидатите за евродепутати от ГЕРБ и СДС Лиляна Павлова и Камен Костов ще посетят фолклорния събор "Еленово", който се провежда в близка местност край село Еленово.

*** Сливен./с. Ябланово

В 10.00 часа в центъра на селото кандидатът за евродепутат от БСП Деница Златева ще вземе участие в регионалния събор

*** Смолян./с. Кошница

От 12.00 часа ще започнат тържествата по повод празника на селото.

*** Смолян./с. Горна Арда

От 12.00 часа ще започнат тържествата по повод празника на селото.

*** Стара Загора./с. Арнаутито

От 19.00 часа на централния площад ще започнат тържествата по повод празника на селото.

*** Хасково

В 13.30 часа на площад "Свобода" кандидатът за евродепутат от БСП Крум Дончев ще вземе участие в благотворително мероприятие.
В 14.30 часа на статуята на Богородица в града Крум
Дончев ще се срещне с граждани.
В 15.30 часа в Кафе "Вю" той ще проведе дискусия с младежи

*** Ценово./с. Долна Студена

От 13.30 часа кандидатът за евродепутат Андрей Новаков от ГЕРБ ще се срещне сжители в село Долна Студена.