Преглед на печата на 6 май
Секция: Преглед на печата
06 Май 2019 08:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата на 6 май

/КРОСС/ Излизащите днес вестници пишат за визитата на папа Франциск у нас. 

"24 часа"  акцентира: "На срещата с патриарх Неофит папата заговори за общ Великден". Източник от Светия синод коментира публикация във френския "Фигаро" за ледено посрещане от Българската православна църква като невярна информация. Според вестника, синодът показал към Франциск умерено уважение. 

 В интервю за "24 часа", вицеадмирал Емил Ефтимов заявява:
"Трите проекта - за самолетите, корабите и бойните машини са скелетът на новата архитектура на въоръжените сили на България". Според него, 2019 година ще е преломна за трансформацията на Българската армия. Технологичната промяна на армията ще направи военната служба по-привлекателна за младите хора, прогнозира вицеадмирал Ефтимов. 

 "Телеграф" пише за идването на Светия Отец у нас като за историческа визита. 20 милиона души се молиха с нас, подчертава изданието. На първа страница е отпечатан цитат от папата "Бог да пази България!".

"Честит Гергьовден - Ден на храбростта и Българската армия!", пише на първа страница на "Телеграф". В интервю за вестника, началникът на Военната академия генерал-майор доктор Груди Ангелов се хвали: "Наши кадри водят парада за Гергьовден". Той съобщава, че офицерският парк в академията ще бъде отворен за граждани и езерото в парка ще бъде възстановено.