Предстоящи събития на 13 май
Секция: Предстоящи събития
13 Май 2019 07:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 13 май

/КРОСС/ София.
От 14.00 часа държавният глава Румен Радев ще се срещне с главния прокурор Сотир Цацаров на „Дондуков" 2.

***
София.
От 15.00 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще връчи годишното отличие на Държавната агенция за българите в чужбина „Българка на годината - 2018". Церемонията ще се проведе в „Сити Марк Арт Център".

***
София.
От 9.30 часа IV състав на Специализирания наказателен съд ще гледа квалифицирани състави на изнудване спрямо Васил В., Велизар В., Иван А., Марин К. и Пейо Пеев.

***
София.
От 10.00 часа XIII състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Бисер П. и Николай С.

***
София.
От 10.00 часа VІІ състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото за престъпление по служба срещу Румяна Ч.

***
София.
От 10.00 часа ХХ състав на Специализирания наказателен съд ще гледа отстраняването от длъжност на Стоян Б.


***
София.
От 10.00 часа в сградата на Института по информационни и комуникационни технологии към БАН (ул. „Акад. Георги Бончев") ще бъде открита научно-индустриалната лаборатория „Индустрия i2030" (RILab i2030). На събитието ще присъства кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Тържествена" на Централния военен клуб ще се проведе честването на 94 - години от учредяването с Указ № 19 на Отделение за грижи към военноинвалидите и военнопостадалите. Честването на събитието е под патронажа на министъра на отбраната.

***
София.
От 11.00 часа ХVІІ състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото за организиране и ръководене на организирана престъпна група срещу Петър П., Станислав М., Валентин Х. и Любен М.

***
София.
От 11.00 часа Х състав на Специализирания наказателен съд ще гледа квалифицираните състави на изнудване на Алипи А. и Пламенка А.

***
София./с. Лозен.
От 11.00 часа в Националния учебен център на БЧК ще се проведе международно полево учение със симулация на разрушително земетресение.

***
София.
От 13.00 часа в Софийската градска художествена галерия ще бъде открита кампанията „Национална библиотечна седмица", която ще се проведе под надслов „Книгите са само началото...".

***
София.
От 13.00 часа в ОББ Милениум център ще отвори врати SurfStudio - място за иновации и експерименти, място за вдъхновение и споделяне на идеи.

***
София.
От 13.00 часа ХVІІІ състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото за организиране и ръководене на организирана престъпна група срещу Николай П. и Виктор И.

***
София.
От 13.30 часа ХVI състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото за организиране и ръководене на организирана престъпна група срещу Стефан Б., Христо А., Владислав Г., Милен Д., Веселин Д., Даниел А., Гочо Г., Любен С., Димитър П., Георги П., Светослав К., Веселин Х., Камен Е., Маргарит Р., Светослав Д., Цветан А., Радослав А. и Кирил Б.

***
София.
От 13.30 часа XVII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото за участие в организирана престъпна група срещу Божидар М.

***
София.
От 13.30 часа X състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото за участие в ръководството на престъпна организация или група срещу Бенито И., Иван И., Емил И., Валентин А. и Цветан Б.

***
София.
От 14.00 часа ХІ състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото за организиране и ръководене на организирана престъпна група срещу Станислав С., Станислав Т., Калин С., Йордан М. и Симеон С.

***
София.
От 14.00 часа XVII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото за организиране и ръководене на организирана престъпна група срещу Блага Б. и Иво Д.

***
София.
От 14.00 часа V състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото за организиране и ръководене на организирана престъпна група срещу Васил Р.

***
София.
От 14.30 часа кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще присъства на тренировка на полигона на дирекция „ Аварийна помощ и превенция" във вилна зона Градище в Панчарево, организирано от Международния червен кръст за реакция при земетресение.

***
София.
От 15.00 часа на Моста на влюбените в присъствието на кмета на София -Йорданка Фандъкова и ръководителите на дипломатическите мисии на участващите във фотоизложбата азиатски държави, ще бъде открита изложбата „Магията на Изтока".

***
София.
От 18.00 часа в Американския центъра на Столична библиотека ще бъде представена биографичната книга в „Роналд Рейгън. В името на свободата" от Джейкъб Уайсбърг.

***
София.
От 19.00 часа в Народен театър „Иван Вазов" ще се проведе международна конференция на тема „Образование и бизнес: Истории от бъдещето".

***
София.
От 19.00 часа в галерия „Алма Матер" в Северното крило на Ректората на СУ „Св. Климент Охридски" ще бъде открита изложбата на Красимир Терзиев „Дрейф".

***
София.
От 19.00 часа в Руския културно-информационен център ще се състои премиерната прожекция на филма „Три дня до весны" (2017 г.) с режисьор Александър Касаткин.

***
Благоевград.
От 12.30 часа в зала 5 на Община Благоевград ще се проведе съвместна пресконференция с БГ Радио.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дома на писателя поетесата Десислава Цветкова ще представи книгата си „Светлина в душата.

***
Бургас.
От 18.30 часа на пл. „Тройката" ще бъде открит фестивалът „Бургас танцува".

***
Варна.
От 13.00 часа в академична сграда на Икономически университет - Варна ще бъде открита изложба-експозиция „99 от 100 - академични традиции в бъдещето" - проект с финансова подкрепа от фонд „Култура".

***
Варна.
От 14.30 часа в сградата на бившето СУПЦ „Анастасия д-р Железкова" Дирекция „Образование и младежки дейности" и ПГГСД „Николай Хайтов" организират семинар на тема: „Аспекти на приобщаващото образование. Добри практики в приобщаването на ученици от ПГГСД Николай Хайтов гр. Варна".

***
Варна.
От 17.00 часа в зала 128 на Икономически университет - Варна ще бъде открито керамично пано„Стена на символите" и представяне на дарение - оригинални графични творби, от Стоимен Стоилов и Диана Стоилова.

***
Горна Оряховица./ с. Драганов.
От 11.00 часа в НЧ „Съединение -1888" ще се проведат детски майски празници.
***
Горна Оряховица.
От 17.30 часа в ХГ „Недялко Каранешев" ще бъде представена стихосбирката „Фламенко танго" с автор Анастасия Шахънова.

***
Горна Оряховица./ с. Шемшево.
От 18.30 часа в НЧ „Напредък-1869" ще бъде представен спектакълът „Бацилус Булгарикус".

***
Доспат.
От 11.00 часа в зала „Туристически информационен център" на ул. „Кап. Петко Войвода" №1 ще се състои начална пресконференция по проект „Проектиране и изграждане на компостираща инсталация и на инсталация за предварително третиране на битови отпадъци за нуждите на общините от РСУ О Доспат". От 13.00 часа в местността Гайтанина край село Барутин ще се проведе церемония по първа копка.

***
Каварна.
От 11.00 часа в заседателната зала на Община Каварна ще се проведе публично обсъждане на актуализацията на бюджета на Общината.

***
Кюстендил.
От 13.30 часа в Районния съд ще се проведе заседанието по делото за откритите мъртви коне в Осоговска планина.

***
Перник.
От 10.00 часа в двора на ХI ОУ „Елин Пелин" ще бъде отбелязан патронния празник на учебното заведение.

***
Перник.
От 14.00 часа в Двореца на културата ще се проведе среща на кмета Вяра Церовска с абитуриенти от випуск 2019 г.

***
Плевен.
От 18.00 часа в галерия колекция ,,Дарение Светлин Русев" ще бъде открита постоянна експозиция керамика.

***
Плевен.
От 18.40 часа Парк хотел „Кайлъка" ще се проведе „Звезден бал" за абитуриентите.

***
Плевен.
От 20.30 часа на пл. ,,Възраждане" ще се състои концерт на инструментален квартет ,,Дестини".

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, с което Окръжна прокуратура - Пазарджик протестира срещу оправдателна присъда на М.В. / на 62 г./, който е подсъдим по дело за държане и разпространение на наркотици.

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу университетските преподаватели Николай Б. и Димитър Д., обвинени във взимане на подкуп от студенти.

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Деян Д., обвинен в разпространение на високорисково наркотично вещество - марихуана.

***
Пловдив.
В 09.30 часа в зала 5 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Иван Д. , обвинен в умишлено убийство и в притежание на незаконно оръжие.

***
Пловдив.
В 09.30 часа в зала 10 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Антон К., Бисер П. и Росен М., обвинени за кражба на автомобили.

***
Пловдив.
В 11.00 часа в Регионален археологически музей кметът на Пловдив Иван Тотев ще присъства на откриването на Национална изложба „Преоткритият свят на Стара Европа" и Изложба с оригинала на Панагюрското златно съкровище.

***
Смолян.
От 17.00 часа в 247 зала в Община Смолян, ще се проведе информационен семинар за ранна диагностика на ревматични заболявания на тема „Кажи не на страха, попитай ревматолог".

***
Смолян.
От 17.30 часа в Изложбената зала на Държавния архив ще бъде открита фотоизложбата „Благотворителността през обектива".

***
Стара Загора.
От 10.00 часа на Сцена Фоайе в Оперния театър ще се играе операта за бебоци
„До Ре Ми в пелени 2".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Кукления театър ще се проведе StandUp Comedy с участието на Димитър Иванов - Капитана.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Оперния театър ще се играе мюзикълът от Филип Павлов „Класният се жени".

***
Тополовград.
От 18.30 часа с Факелно шествие на пл. „Освобождение" и с Тържествена церемония за издигане знамето ще бъде открито проведе 24-тото издание на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев".

***
Шумен.
От 15.00 часа в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров" композиторът Хайгашод Агасян ще се срещне с едца. От 17.30 часа е срещата му с възрастната аудитория на града.


ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2019

***
Доспат.
В 11.00 часа кандидатите за членове на Европейския парламент от ГЕРБ и СДС Ивелина Василева и Марин Захариев ще присъстват на представянето на подробностите за проекта за сепарираща и компостираща инсталация в Туристическия информационен център. От 13.00 часа на строителната площадка ще се състои официалната церемония „първа копка" за двете инсталации.

***

Тетевен/село Глогово.
В 10.00 часа в центъра на Глогово кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Асим Адемов ще се срещне с жители на селото.

***
Тетевен/село Градежница.
В 11.30 часа в кафе "Милано" кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Асим Адемов ще се срещне с жители на селото.

***
Тетевен.
В 14.00 часа кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Асим Адемов ще посети работниците от представителството в Тетевен на фирма „Калинел". В 16.00 часа той ще има среща с работниците от фирма „Камакс", а от 18.00 часа ще бъде на предизборна среща с жителите на Тетевен, където ще представи листата на ГЕРБ и СДС в залата на Общината.