Предстоящи събития в страната за 14 май
Секция: Предстоящи събития
14 Май 2019 06:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 14 май

/КРОСС/ *** София

От 09.15 часа в Националния дворец на културата президентът Румен Радев ще приветства участниците в ежегодния форум Webit.Festival за технологии, иновации и инвестиции.

От 14.30 часа президентът Румен Радев ще приеме на „Дондуков" 2 председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов.

От 09.00 часа в Гранд-хотел София Българската петролна и газова асоциация ще проведе конференция, посветена на 20-годишнината на Асоциацията под надслов: „20 години Българска петролна и газова асоциация - перспективи и предизвикателства пред сектора".

От 09.00 часа пред сградата на Община София на ул. „Московска", ултрамаратонецът Краси Георгиев ще се отправи към Кюстендил - пореден етап от маратона под мотото #Свързаност, който трябва да приключи в град Дурас, Албания, на 24 май.

От 09.00 часа 21 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Стефан М., обвинен в участие в организирана престъпна група.

От 09.00 часа 21 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Кирил Г.., обвинен в участие в организирана престъпна група.

От 09.30 часа 18 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Любомир В. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 09.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф" № 12, ще се проведе заседание на Съдийската колегия на ВСС.

От 10.00 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Петър П., Станислав М. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 10.00 часа 6 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Кирил К., Благой Д. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 10.00 часа в зала „Витоша" на хотел „Маринела" КЗП организира пресконференция, на която ще бъдат оповестени резултатите от проучването за двойния стандарт на храните в ЕС.

От 10.00 часа в „Домът на Европа" в сградата на Представителството на Европейската комисия в България (ул. „Г. С. Раковски" №124) Национална пациентска организация ще реализира Обществен дебат за Европейски избори 2019 на тема: „Здравеопазването като общоевропейски и национален приоритет".

От 10.00 часа в Дома на Европа, д-р Десислав Тасков ще участва в дискусия по здравеопазване. В 18.00 часа, в район „Красна поляна", Цветелина Пенкова ще се срещне с граждани.

От 11.00 часа в прес клуба на БТА представителите на всички национални браншови сдружения в сектор „Транспорт" ще излязат с обединена позиция в областта на транспорта във връзка с въвеждането на тол системата в България.

От 11.00 часа в ГД „Национална полиция" на бул. „Александър Малинов" 1 на официална церемония в София ще бъде представено ново техническо оборудване за служителите на полицейските структури в МВР.

От 11.00 часа в посолството на Венецуела, бул. "Патриарх Евтимий" 27, ще се проведе пресконференция на тема: "Негативните последици от санкциите на САЩ срещу Венецуела".

От 11.00 часа в сградата на НАИМ на пл. „Ат. Буров" 1 ще се състои откриването на изложбите "Цветни картини от Древен Рим: мозайки от Капитолийските музеи" и "Усет за разкош: Римски мозайки от България".

От 11.00 часа 10 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Атанас Д., Мартин В. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 13.00 часа в НДК ще се проведе годишно информационно събитие в рамките на Webit.

От 13.30 часа 8 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иво Д., Алиман Б. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 14.00 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Енчо С., и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 14.00 часа 4 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ярослав Д., Димитър Д. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 15.00 часа в зала 238 в Народното събрание Комисията по правни въпроси ще проведе заседание.

От 15.00 часа 7 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Даниел И. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 16.30 часа в зала 19 на ИЕФЕМ - БАН в бившия Княжески дворец ще бъде представена работата на младите етномузиколози от института.

От 17.00 часа в Изложбена зала „Архиви" ще бъде открита изложбата „Всичко се състои в нашите сдружени сили. 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция".

От 17.00 часа в Културен център „Люлин" (ж.к. „Люлин 3", бул. „Захари Стоянов" №15, бл.324-325) ще се проведе инициативата „Съкровищата на София - мултижанрови събития за деца".

От 18.00 часа в Регионалния исторически музей ще бъде открита петата годишна изложба "Археология на София и Софийско".

От 18.30 часа в клуб „Книгата" ще се състои премиера на българското издание на „Датските железници".

От 18.30 часа l античен културно-комуникационен комплекс „Сердика" - под купола на Ларгото ще се състои концерт "Нюанси в изкуството".

От 18.30 часа в кино „Одеон" ще се състои представянето на документалния филм „Комисията по досиетата и отварянето на архивите на Държавна сигурност".

*** Благоевград

От 10.00 часа в зала 114 на Учебен корпус № 1 на ЮЗУ „Неофит Рилски" ще се проведе среща, на която ще бъдат представени междинните резултати от работата по гръцко-българския проект „План за развитие на социалното предприемачество".

От 11.00 часа пред зала „22 септември" ще се състои Ден на Мароко, по време на който ще бъдат представени културата, традициите и занаятите на Кралство Мароко.

От 12.00 часа зала 101 на Община Благоевград Георги Първанов ще представи на книгата „Илинденско-Преображенското въстание 1903 през погледа на европейските дипломати".

От 17.30 часа пред търговския център „Ларго мол" ще се състои Шестото книжно изложение „Литера Експо".

*** Бургас

От 07.00 часа в близост до кв. „Ветрен" ще извърши третиране на посеви с пшеница срещу брашнеста мана и фузариоза.

От 12.30 часа в центъра на града до Часовника ще бъде открита предизборната приемна на ГЕРБ в Бургас. На събитието ще присъстват кандидатът за евродепутат Ивелина Василева, областният координатор Димитър Бойчев, народни представители и общински съветници.

От 12.30 часа в центъра на града, до Часовника (на ъгъла на улица „Александровска" и булевард „Богориди") кандидатите за евродепутати от ГЕРБ Ивелина Василева и Жечо Станков ще открият предизборна приемна в Бургас.

От 18.00 часа в Дома на писателя ще се проведе инициативата „Нощ на литературата".

От 19.00 часа на сцената на Културен дом на нефтохимика ще бъде представен спектакълът „Мартин,
Данчо и майка им".

*** Варна

От 10.00 часа в зала "Варна" на Община Варна ще се проведе пресконференция във връзка с кампания „Не шофирай, ако си пил!"

От 12.30 часа на сцена за училищно творчество в Средно училище „Гео Милев", Хайгашот Агасян - композитор, певец и поет ще проведе майсторски клас с ученици.

*** Велико Търново

От 9.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" започва Международно съвместно обучение по проект на РБ „П. Р. Славейков" „МобиДиг".

От 10.15 часа във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий" ще започне посещение на Н. Пр. Мануел Корчек, извънреден и пълномощен посланик на Словашката република в България, и Ивана Марксфелдова, консул в посолството на Словашката република в България. Програмата започва с работна среща с преподавателите от Колегиума по словашки език и култура и с ръководството на катедра „Славистика" (Славистичен център). В нея ще участва посланикът на Словакия От 11.00 часа ще има среща с Ректора на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий". От 11.30 часа - среща разговор със студентите, изучаващи словашки език и култура.

От 11.00 часа в Пресклуб на БТА - Велико Търново ще се проведе пресконференция на Община Горна Оряховица по повод Майските дни на културата и проявите, посветени на Празника на града - 29 май.

От 18.00 часа в Читалище „Надежда - 1869" ще бъде представена „Добрата сполука" -постановка на група „Пламъчета", читалище „Пламък-2016".

От 18.00 часа в РБ „П. Р. Славейков" ще се проведе предизборна среща с водача на листата на
„Коалиция за България"за евроизборите проф. Боян Дуранкев. Ще се включат и други кандидати от
листата на коалицията.

От 19.00 часа в Читалище „Искра" театър „Весел" представя „Криворазбраната цивилизация" - мюзикъл по Добри Войников, с участието на Театрална студия към ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров".

От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" започва концерт на група „Сигнал".

*** Видин

От 10.30 часа секрекарят на Община Видин Иванела Андреева ще присъства на представянето на книгата "Дебърските майстори във Видинска епархия", том I, което ще се състои в Държавен архив Видин.

От 11.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще присъства на церемонията "Първа копка" във връзка с изграждането на търговско-развлекателен комплекс, който ще бъде разположен на територията между автогара "Алексиев" и бившия магазин "Аско Деница".

*** Враца

От 17.00 часа в залата за временни експозиции на РИМ-Враца ще бъде представена гостуваща изложба на Исторически музей Велинград „Армъните в България".

От 12.30 часа в 13.30 часа, в град Бяла Слатина, Елена Йончева и Мариела Модева ще проведат среща с граждани в Културния дом. В 15.45 часа, те ще се срещнат с кмета на Мездра Генади Събков в общината. В 16.00 часа, кандидатите за евродепутати ще се срещнат с граждани в Дома на железничаря. В 18.00 часа, при рекламната шатра при клуба на БСП във Враца, Елена Йончева и Мариела Модева ще дадат пресконференция. В 18.30 часа, в Драматичния театър, те ще се срещнат с обществеността.

От 19.00 часа в Камерна зала на ДКТ ще бъде представена постановката „Гергьовден" от Стеван Сремац.

*** Горна Оряховица

От 17.30 часа в ХГ „Недялко Каранешев" ще бъде открита Фондова изложба живопис „Пейзажи от старите майстори".

*** Добрич

От 17.30 часа на площад "Стария орех" 1 - пред Общински младежки център "Захари Стоянов" ще се състои официална церемония - "първа копка" за ефективен старт на СМР дейностите по проект "Реконструкция и благоустрояване на градската среда в Добрич".

*** Каварна

От 18.00 часа ще се проведе полуфинал на Европейското първенство на УЕФА за девойки до 17 години.

*** Карлово

От 16.00 часа но площад „20-ти юли" ще се състои Работилница за улично изкуство (ходене на лента/
слаклайн, направи си топка за жонглиране и жонглирай). От 18.00 часа Група „БарбарониТе" представят Мини циркови спектакли.

*** Кресна

В залата до Община Кресна Коалиция „Да спасим Кресненското дефиле" ще проведе информационна
среща с дискусия за запазване на уникалния Кресненски пролом в България и наличието на алтернатива за Автомагистрала „Струма".

*** Кюстендил

От 10.00 часа в сградата на Обединен детски комплекс БЧК - Кюстендил ще проведе областно състезание на ученическите екипи по първа помощ.

*** Пазарджик

От 11.00 часа, в читалището на с. Лисичово, Деница Златева ще проведе среща с жители. В 13:00 часа, тя ще се срещне с жители на с. Калугерово. В 15:00 часа, кандидатът за евродепутат ще проведе среща с ръководството на фирма „Брокс" в Пазарджик. В 18:00 часа, тя ще се срещне с обществеността в Младежкия дом.

*** Плевен

От 14.00 часа, в читалището на с. Драгаш войвода, Румен Гечев ще се срещне с жители. В 17.00 часа, той ще се срещне с жители на село Горни Дъбник в читалището. В 18.00 часа, в град Плевен, Румен Гечев ще се срещне с обществеността в зала „Катя Попова".

*** Пловдив

В 09.30 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по дело срещу 14-те обвиняеми по ''цитрусовата афера''. Делото е насрочено в разпоредително заседание до 15 май от 9.30 часа в 10 зала.

От 10.00 часа в Пенсионерския клуб на с. Йоаким Груево, Иван Кръстев и Тодор Стоилов ще проведат
среща с жители. В 15.00 часа, в град Пловдив, кандидатите за евродепутати ще се срещнат със Съюза
на глухите. В 18.00 часа, те ще участват в дискусия: „Икономика на ЕС, заетост и доходи" в БСПРайон Северен.

В 11.00 часа в Малка конферентна зала на ДК „Борис Христов" ще се проведе пресконференция по повод провеждането на две събития, организирани от Регионална занаятчийска камара Пловдив - Панаир на занаятите и Фестивал „Споделени нишки".

В 13.30 часа в зала 1 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Красимир Ф. и синът
му Петър Ф., обвинени в причиняване на имотна вреда в размер на 1 076 000 лв., като измамата е извършена след предварително сговаряне между двамата и е особено големи размери, представляваща особено тежък случай.

От 18.00 часа във фоайето на Дома на културата ретроспективна фотоизложба „Светът на Николай
Хайтов" от личния архив на писателя ще бъде представена в Пловдив.

От 18.00 часа в зала „Съединение" на пл. „Съединение" № 1 ще бъде представе музикално театрален мултимедиен спектакъл „От Толедо до Пловдив. Пътят на еврейската сефарадска песен".

*** Разград

От 10.00 часа ще се проведе месечния брифинг на директора на ОДМВР-Разград.

От 11.00 часа в зала 308 ще се проведе пресконференция по повод предстоящи културни събития.

*** Русе

От 10.00 часа в зала „Свети Георги" на Областна администрация Русе ще се проведе съвместно заседание на постоянните комисии в областта на социалните дейности и здравеопазването.

От 10.30 часа, в село Ветово, в клуб „Шарено перо", Сергей Станишев и Валери Жаблянов ще се срещнат с жители. В 13.30 часа, в Салона на кооперацията в село Бръшлен, те ще проведат среща с обществеността. В 16.30 часа, в гр. Русе при шатрата в Парка на младежта, Сергей Станишев и Валери Жаблянов ще дадат пресконференция. В 18.00 часа, кандидатите за евродепутати ще присъстват на представянето на книгата на Велислава Дърева в Дом на учените.

От 14.30 часа в зала „Свети Георги" на Областна администрация Русе ще се проведе заключителна
пресконференция по проект „Програма за специализирано трансгранично обучение между Окръг Гюргево и Областна администрация Русе".

От 18.30 часа в Голямата зала на Доходното здание ГЕРБ и СДС представят листата си с кандидати за
евродепутати.

*** Самоков

От 10.00 часа пред Паметника „Кръста" в град Самоков, Момчил Неков и Крум Дончев ще почетат годишнина от Освобождението на Самоков от турско робство.

*** Силистра

От 10.00 часа в залата на Обреден дом кандидатът за евродепутат Емил Радев ще проведе среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ в Тутракан. В 12.00 часа Радев ще разговаря с членове и симпатизанти на ГЕРБ-Главиница в НЧ „ Христо Ботев". За 13.00 часа е насрочена срещата му актива на ГЕРБ в Ситово, която ще се проведе в общински офис на структурата. В 14.00 часа кандидатът за евродепутат ще се срещне с членове и симпатизанти на ГЕРБ в Силистра в залата на хотел „Данубе".
Два часа по-късно Радев ще бъде в Алфатар за среща с актива на ГЕРБ, която ще се състои в салона на НЧ „ Йордан Йовков". В 17.00 часа ще започне основното предизборно мероприятие на ГЕРБ в град Дулово. На централния площад ще се проведат тържествата по повод празника на града.

*** Смолян

От 08.00 часа в областната болница „Д-р Братан Шукеров" АД - Смолян председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, която е и председател на здравната комисия, заедно с кандидата за евродепутат Марин Захариев организират акция по кръводаряване.

От 11.00 часа в с. Борино, Петър Витанов ще се срещне с жители. В 13.30 часа, в хотел „Орлец" в
село Буйново, той ще проведе среща с жители. В 17.00 часа, кандидатът за евродепутат ще се срещне
с жители в ресторанта на село Виево.

От 14.00 часа в актовата зала на СУ „Св. Св. Кирил и Методий" гр. Смолян ще се проведе заключителното мероприятие по Националната програма „Работа на полицията в училищата".

От 16.00 часа в Регионална библиотека „Николай Вранчев" - гр. Смолян ще се състои отчитане на ежегодния конкурс за превод, посветен на патрона на библиотеката Николай Вранчев - книжовник, общественик, писател и преводач.

От 17.00 часа в НЧ „Кирил Маджаров-1866" - гр. Смолян ще се състои Тържествен концерт по случай 70 години от създаването на ДГ „Радост".

От 19.00 часа в РДТ „Николай Хайтов" - гр. Смолян, Зала 1, ще се състои „За народното творчество" от Камен Донев - спектакъл на Драматичен театър.

*** Стара Загора

От 10.00 часа в зала „Фоайе" на Общината ще се състои пресконференция на кмета на Стара Загора
Живко Тодоров.

От 10.30 часа на летище Стара Загора ще се състои откриване на Дванадесетото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО 2019.

От 11.00 часа в сградата на затвора в Стара Загора министърът на правосъдието Данаил Кирилов ще
открие нов арест.

От 12.30 часа в Детски отдел на Библиотека „Родина", ул. „Българско опълчение" № 69, ще се състои
„Лабиринти от книги" - запознаване с дейността на библиотеката.

*** Търговище

От 13.00 часа в Славейковото училище ще се проведе пресконференция във връзка с ценно постъпление, дарение от почетния гражданин Хамди Илиязов за Регионален исторически музей - Търговище. Дарението е единствен по рода си до този момент печат от ескиджумайския панаир, датиран от 1877 г.

*** Шумен

От 12.00 часа в пресклуба на БТА в Шумен ще се състои пресконференция на Радан Кънев, Стефан Тафров и други кандидати за евродепутати от листата на "Демократична България".

В зала Арена Шумен ще се състои предизборна проява на ПП ГЕРБ.