Преглед на печата за 14 май
Секция: Преглед на печата
14 Май 2019 07:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата за 14 май

/КРОСС/ "24 часа"

"Премахват бележките за платени данъци" е днешното чело на "24 часа", посветено на предвидени промени в Административния кодекс и още 142 закона. Чиновници, банки и нотариуси няма да искат от граждани и фирми бележки за платени данъци, пише вестникът и допълва, че "вече няма да се декларира наследен дом или кола" и "няма да обявяваме и кучето си в общината". 

 "Труд"

"С лозунга "Убий крадеца" е озаглавен коментар на Анна Заркова в "Труд" по повод случая в село Болярино, при който живеещ в България кипърски фермер прегази до смърт мъж, влязъл в имота му. Заркова припомня, че убийството се случва "броени дни след като депутатите разшириха границата на неизбежната отбрана". Според авторката с лозунга "Убий крадеца" този закон ни връща в каменния век, като отваря път на убийствата, без да слага бариера пред кражбите.

"Дума"

Цените на бензина доближават тези от големия скок в 2018 година, пише опозиционният "Дума", като цитира цените на най-популярните горива в страната. Според вестника те "започнаха да вървят рязко нагоре" и почти са стигнали нивата, предизвикали национални протести през миналата година.