България отново е на Биеналето във Венеция
Секция: КУЛТУРА
14 Май 2019 09:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България отново е на Биеналето във Венеция

/КРОСС/ Артистите Рада Букова и Лазар Лютаков и кураторът Вера Млечевска представиха официално проекта "Как живеем" в рамките на Българския павилион на най-голямата световна сцена за съвременно изкуство - 58-ото Биенале за изкуство във Венеция.

Изложбата беше открита от извънредния и пълномощен посланик на Република България в Италианската република, г-н Тодор Стоянов, началникa на кабинета на министъра на културата - Ваня Бедрова, комисаря на Българския павилион Яра Бубнова и куратора на изложбата Вера Млечевска.

Над 600 гости, сред които световни имена в съвременното изкуство - куратори и артисти, присъстваха на откриването. Изложбата беше почетена и получи отзиви от директора на МОCAK, Музея за съвременно изкуство, Краков; Райналд Шумахер, куратор на Арт коллекция Дойче Телеком; Джулиет Бингъм, куратор "Световно изкуство", Тейт Модърн, Лондон и др.

"Как живеем" ще може да бъде разгледана от широката публика до 24 ноември 2019 г. За локация на Българския павилион е избран етаж от сградата Палацо Джустиниан Лолин, построена през 17-и век.