Румен Порожанов: Работих за успеха на министерството
Секция: ПОЛИТИКА
14 Май 2019 12:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Порожанов: Работих за успеха на министерството

/КРОСС/ "Смятам, че положих всички усилия работата в едно от най-големите като обхват министерства да върви успешно", това заяви Румен Порожанов, цитиран от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.

По-рано съобщихме, че министърът е подал оставка като министър на земеделието, храните и горите и тя приета от премиера Бойко Борисов.

"В сектора има много проблеми и със сигурност не всички са решени, но за всеки е направен опит за намиране на балансирано и справедливо решение. Резултатите за развитието на земеделския отрасъл ясно показват възходящата тенденция, такава се отчита и по отношение на износа на селскостопански стоки", се казва в съобщението на министерството.

Министерството изнесе изключително успешно Председателство на Съвета на ЕС с организирането на десетки събития и напредък по най-важната тема за сектора - Общата селскостопанска политика след 2020 г.

В този период активно беше поставена темата с борбата срещу двойните стандарти при храните, която намери решение в пакета директиви, приети от Европейската комисия и Европейския парламент. Комуникацията със сектора винаги е била открита и прозрачна за поставянето, разглеждането и решаването на всички належащи въпроси.

Министър Порожанов изказва своята благодарност за работата си със земеделските производители и браншовите организации.