Предстоящи събития на 15 май
Секция: Предстоящи събития
15 Май 2019 07:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 15 май

/КРОСС/София.
От 14.00 часа президентът Румен Радев ще приеме на „Дондуков"2 министъра на правосъдието Данаил Кирилов. От 15.30 часа държавният глава ще проведе среща с главния инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет Теодора Точкова.

***
Шумен.
От 13.00 часа в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски" вицепрезидентът Илияна Йотова организира Студентска лаборатория „Тема: Европа".

***
София.
От 09.00 часа Народното събрание ще проведе заседание.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерския съвет.

***
София.
От 13.00 часа в Министерския съвет ще се състои заседание на Координационното звено по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване на деца и ученици в образователната система.

***
Варна.
От 11.00 часа, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков ще посети полигона за практическа подготовка на морски лица, към „Български морски квалификационен център" ЕАД.

***
Ловеч.
От 17.00 часа министър Боил Банов и Н.Пр. Роналд Дофинг - извънреден и пълномощен посланик на Люксембург ще присъстват на откриването на изложбата „Кралско вълшебство от порцелан", представяща културното наследство на Люксембург.

***
София.
От 09.00 часа УМБАЛ и ДКЦ "Александровска" ще бъдат част от Националната кампания за безплатна профилактика на рака на кожата Евромеланома '2019.

***
София.
От 09.00 часа в хотел „Маринела" pаместник-министър инж. Валентин Йовев ще участва в Международен форум по пътна безопасност и иновации и в Европейска научно-практическа конференция ЕДА. В 13.30 часа заместник-министърът ще открие Европейска научно-практическа конференция ЕДА 2019 - „Условия и процеси на инвестиране, планиране, изграждане и развитие на строителната индустрия".

***
София.
От 09.30 часа в БТПП Съветът по иновации при БТПП организира кръгла маса на тема: „Предизвикателства пред държавната администрация за развитието на иновациите и технологиите у нас при програмирането на Програмен период на ЕС 2021-2028 г."

***
София.
От 10.00 часа пред Министерски съвет ще се проведе рротест на 300 малки ВЕИ с мощност до 200KW.

***
София.
От 10.30 часа в Дома на Европа българският екип на Европейския център за наблюдение на изборите (ЕЕМС) публично ще оповести първите междинни резултати от направения до момента мониторинг на посланията, символите и нагласите в предизборната кампания на основните политически партии, участващи в надпреварата за Европейски парламент.

***
София.
От 11.30 часа в най-голямата зала на НСА - Аула Максима Димитър Бербатов ще изнесе открита лекция в НСА.

***
София.
От 12.00 часа в депото на гараж „Земляне" Йорданка Фандъкова ще присъства на представянето на 20 нови автобуса.

***
Варна.
От 11.00 часа ще се състои откриване на реновираната АГ болница"Проф. д-р Д. Стаматов".

***
Видин.
От 11.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще присъства на тържеството за официалното изпращане на випуск 2019 в СУ "Цар Симеон Велики" в гр. Видин.

***
Горна Оряховица.
От 11.00 часа ще бъде направена първа копка по проект „Модернизация и внедряване на мерки за енергийна ефективност на Детска градина "Първи юни", град Горна Оряховица.

***
Казанлък.
От 18.00 часа в Музея на фотографията в Казанлък ще бъде открита изложбата „Отражения" на Александър Иванов.

***
Кърджали.
От 11.00 часа МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски" предлага безплатни профилактични прегледи за меланом и тумори на кожата във връзка с кампанията под надслов "Борбата с рака на кожата... започва от теб".

***
Кюстендил.
От 08.30 часа в Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора" Красимир Георгиев, който бяга по така наречения Коридор № 8, който свързва България, Северна Македония и Албания ще бъде изпратен от кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в залата на Възрожденското училище ще се проведе съвещание к кметовете и кметските наместници на селата от община Кюстендил.

***
Монтана.
От 10.00 часа в заседателната зала на ОДМВР-Монтана ще се проведе редовен месечен брифинг.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в Стария град кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще даде старта на дейностите по реставрацията и реновирането на Постоянната експозиция на Градска художествена галерия - Пловдив, която се намира на ул. „Съборна"№14 А.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в заседателната зала на община Пловдив ще се проведе пресконференция с участието на заместник-кмета Георги Титюков и представители на Медицинския университет във връзка с предстоящия първи Фестивал на пешеходеца.

***
Перник.
От 10.30 часа в двора VI СУ "Св. Св. Кирил и Методий" ще се състои патронен празник и изпращане на абитуриенти.

***
Русе.
От 16.00 часа на алеята до хотел „Дунав" министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще участва в националната информационна кампания „Бъди войник". От 18.00 ч. в залата на Доходно здание в Русе ще започне концертът на Представителния ансамбъл на въоръжените сили, и представителния духов оркестър на Военноморските сили и местни изпълнители.

***
Шумен.
От 13.00 часа в аулата на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски" вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова организира Студентска лаборатория „Тема: Европа".

***
Шумен.
От 16.00 часа в сградата на КОЦ ще се проведе извънредно съвместно заседание на икономическа, здравна и бюджетна комисии. Д-р Караниколов ще информира за състоянието на КОЦ. Заседанието има информативен характер. Входът е на новата пристройка, качването е с асансьор с чип, на входа ще ни посрещнат.

***
ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2019
***
София.
От 11.00 часа на площада, в гр. Годеч, Петър Витанов ще се срещне с граждани в центъра на града. В 15.00 часа в салона на читалището в с. Искрец, общ. Своге, той ще се срещне с граждани. В 18.30 часа в читалище "Иван Вазов 1947", в гр. Констинброд, Витанов ще се срещне с обществеността. В 10.30 часа в Гранд хотел "София", гр. София, проф. Румен Гечев и Димитър Данчев ще се срещнат с представители на малкия и средния бизнес. В 17.45 часа, в парк "Възраждане", гр. София, Сергей Станишев ще се срещне с жители. В 18.15 часа той ще тръгне по бул. "Ал. Стамболийски" към ул. "Позитано" и ще се срещне с граждани.

***
Аксаково.
Лиляна Павлова ще се включи в конференцията „Моята Европейска община", която ще се проведе в заседателната зала на Общинския съвет в гр. Аксаково.

***
Варна.
От 14.30 часа в Концертното студио на Радио Варна Лиляна Павлова ще се срещне с представители на Камарата на строителите. В следобедните часове тя ще се срещне с граждани и на организираната изнесена приемна в центъра на морската столица. По-късно по инициатива на структурата на ГЕРБ в район „Одесос" кандидатът за евродепутат ще се срещне с членове и симпатизанти на партията. Събитието ще се състои от 18.00 часа в залата на Тракийския дом. От 19.00 часа в клуба на ГЕРБ - Одесос Лиляна Павлова ще представи приоритетите на ГЕРБ за предстоящите евроизбори пред Старейшини ГЕРБ.

***
Варна.
От 15.00 часа в Дома на сержанта и офицера, в гр. Варна, Велизар Енчев ще се срещне със запасни офицери. В 18.00 часа, в клуба на БСП, в район Владислав Варненчик в града, той ще се срещне с граждани.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в ДКС „Васил Левски" започва основното предизборно събитие на ГЕРБ за област Велико Търново, на което ще бъдат представени кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ и СДС.

***
Монтана.
От 09.30 часа пред читалище "Постоянство" в гр. Лом, Елена Йончева и проф. Мариела Модева ще се срещнат с обществеността. В 11.30 часа, на площада в центъра на гр. Монтана, те ще се срещнат с граждани. В 14.00часа в центъра на гр. Берковица, Йончева и Модева ще се срещнат с жители.

***
Перник.
От 11.00 часа в кметството на с. Извор, общ. Радомир, Крум Дончев ще се срещне с жители на общината.

***
Плевен.
От 16.00 часа в центъра на гр. Плевен, Цветелина Пенкова ще се срещне с обществеността. В 18.00 часа в х-л "Ростов" в града, тя ще се срещне с младежи.

***
Пловдив.
От 15.00 часа в Клуба на БСП в гр. Триадица, Тодор Стоилов ще се срещне с членовете на клуб "Подкрепа". В 11.00 часа в земеделската кооперация, в с. Пролом, община Карлово, Деница Златева ще се срещне с работници от кооперацията. В 13.00 часа, в сградата на общината, в гр. Карлово, тя ще се срещне с граждани.

***
Полски Тръмбеш.
От 16.30 часа кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Ева Майдел и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и Даниел Панов ще бъдат в град Полски Тръмбеш, където ще се срещне с актива на ГЕРБ.

***
Русе.
От 10.30 часа в читалището в с. Ценово, Валери Жаблянов ще се срещне с жители.

***
Свищов.
От 09.00 часа кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Ева Майдел и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посетят ТПК „Милан Василев" където ще се срещне с представители и работници на предприятието.

***
Свищов.
От 10.00 часа кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Ева Майдел и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посетят свищовското предприятие „Устрем" ООД, а по-късно и месопреработвателен комбинат „Биляна" ООД, намиращ се в с. Българско Сливово.

***
Свищов.
От 12.15 часа кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Ева Майдел и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще се включат в организираната от ПГЕРБ - Свищов дискусия с представители на местния бизнес. Срещата ще се проведе в Конферентната зала на хотел „Калето", намиращ се на ул. „Т. Пантелеев" №2.

***
Свищов.
От 13.55 часа кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Ева Майдел и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и придружаващите ги лица ще разговарят със студенти и преподаватели от СА „Д. А. Ценов", пред барелефа на дарителя, на ул. „Ем. Чакъров".

***
Свищов.
От 14.40 часа кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Ева Майдел и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посетят с. Овча могила, където ще се срещнат с местни жители.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в спортната зала на СУ „Иван Вазов" двамата кандидати за евродепутати Андрей Новаков и Николай Диков ще се срещнат с абитуриенти. От 12.30 часа Андрей Новаков и Николай Диков ще открият изцяло рехабилитирана улица в село Ягода, община Мъглиж.

***
Стара Загора.
От 17.00 часа в залата на Художествената галерия в гр. Раднево, Иван Кръстев и Деница Златева ще проведат с граждани дискусия за проблемите в енергетиката. В 19.00 часа, в залата на Дома на културата "Енергетик", в гр. Гълъбово, те ще проведат среща с граждани за проблемите в енергетиката.

***
Харманли.
От 15.30 часа в залата на Културен център Харманли кандидатът за европейски депутат от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Новаков ще се срещне с жители на общината и симпатизанти.

***
Хасково.
От 10.00 часа на ул. "Бургас" 23, в гр. Хасково, Иво Христов ще се срещне с Тракийско дружество "Георги Сапунаров". В 11.30 часа в сградата на НТС в града, той ще се срещне със СОЗР и клуб "Родолюбие". В 13.00 часа в завод "МИР", гр. Хасково, той ще се срещне с ръководството и работниците в завода. В 15:00 часа в предприятие за производство на машини за хранителната индустрия, Иво Христов ще се срещне с ръководството и работещите в предприятието. В 18.30 часа в клуб "Сакар" в гр. Свиленград Христов ще се срещне с обществеността.

***
Царево.
От 18.30 часа в салона на народно читалище „Георги Кондолов 1914 на ул. „Хан Аспарух"