Преглед на вестниците
Секция: Преглед на печата
15 Май 2019 08:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на вестниците

/КРОСС/ Оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов е водеща тема за днешните вестници.

Скандалът с къщите за гости, строени с европари, но ползвани за лични цели, най-накрая доведе до оставката на земеделския министър Румен Порожанов, пише вестник "Сега". В опит да се тушира напрежението и с цел секторът да не остава за дълго без министър, на неговото място още днес ще бъде назначена Десислава Танева. Така на практика Борисов запазва статуквото в сектора, който разпределя най-много пари от еврофондовете, коментира изданието.

"Седми министър напусна кабинета", пише по темата вестник "Дума".

"По-евтини горива за началото на лятото", информира вестник "Труд". Председателят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев, който изразява надежда, че в края на май или началото на юни може да се забележи успокояване на цените на горивата и дори намаление.

"Поскъпване на всички хранителни продукти вещаят превозвачите след влизане в сила на новото таксуване по родните пътища за камионите над 12 тона", съобщава "Монитор". По 0,30 стотинки за яйце и 16,50 лева за кг кашкавал средно ще плащаме в магазините при сегашните цени на тол системата след 16 август. Горивата пък ще скочат с 3-4 ст. на литър, посочва "Монитор".

"Търсят двоен стандарт при 7 стоки от 5 страни", съобщава вестник "24 часа". Новото проучване ще покаже има ли разлики при храните, продавани в България спрямо продуктите в други европейски държави.

То ще обхване 7 групи стоки - алкохол, макаронени изделия, млечни продукти, сладкиши, зехтин, подправки и консерви. Пробите ще бъдат закупени от Португалия, Испания, Германия, Гърция и Унгария и резултатите трябва да излязат до 31 януари 2020 г., уточнява "24 часа".