Комисията в Калифорния наказа Кубрат Пулев
Секция: СПОРТ
15 Май 2019 08:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Комисията в Калифорния наказа Кубрат Пулев

/КРОСС/ Атлетическата комисия на щата Калифорния наложи конкретно наказание на българския боксьор Кубрат Пулев във връзка с придобилата широка популярност целувка с репортерката Джени Суши, съобщи Gong.bg

От спортния ръководен орган на американския щат решиха лицензът на Кобрата да бъде отнет до 22 юли. Дотогава той има срок да завърши обучителен курс във връзка със сексуалните посегателства. Той трябва да заплати и глоба от 2500 щатски долара.

При каквото и да е било бъдещо провинение от подобен характер, Пулев ще бъде лишен до живот от правото да се боксира в пределите на щата Калифорния. В САЩ обаче съществува практиката независимите една от друга комисии да уважават решенията на останалите. Наказанието беше наложено с пълно единодушие при гласуването сред 7-членната комисия.

Българският боксьор Кубрат Пулев разказа своята версия за случилото се с Джени Суши след победата му над Богдан Дину през март месец тази година. Пулев се изправи пред Атлантическата комисия в щата Калифорния (САЩ) заедно с мениджъра си Ивайло Гоцев. В залата бе и приятелката на Кобрата - певицата Андреа.

Репортерката Джени Суши обвини боксьора в сексуален тормоз и поиска 600 000 долара обезщетение. По време на изслушването пред комисията боксьорът заяви, че е бил много емоционален след мача с Богдан Дину и затова целунал репортерката.

„Мачът беше много тежък за мен, 4-ти рунд бях загубил и след като победих, бях много щастлив. Бях доволен от себе си. И всички хора, които бяха около мен, всички българи допринесоха за тази атмосфера. Просто бях супер емоционален. И исках да поздравя моите фенове. Тогава дойде госпожа Равало", обясни Пулев.

По думите му Джени Суши не се съобразила с обстановката и поискала да вземе интервю. По време на него той бил в изключителна еуфория. "И тогава я целунах. Беше емоционално и за това съжалявам и й се извинявам", заяви още Кобрата.

Той разказа още, че след това отишъл в болницата, за да го шият. "Бях много зле - повръщаше ми се и ме болеше главата. След това бяхме с мои приятели на парти, което никой не беше организирал. От някъде дойде г-жа Равало и започна да ми сипе комплименти. Първите няколко пъти се почувствах готино и гордо. Тя беше удивена от мен, постоянно ми сипеше комплименти. По едно време ми стана неудобно заради повтарянето на комплименти", каза той. „Наистина съжалявам за постъпката си. Не е редно", заключи боксьорът. А от своя страна Дженифър Равало обясни, че е получавала съобщения от Кубрат Пулев, неговия брат и неговата приятелка в социалната мрежа Instagram. В тях тримата казвали, че имат още видеоклипове с нейно участие, и че Кобрата ще направи всичко, за да изчисти името си.

„Искахме да му отнемем правата, защото не мисля, че той съжалява за това, което е направил", заяви Суши. Комисията, гласува предложението при поредно подобно провинение в рамките на изпитателния срок от 3 месеца, лицензът на Пулев да бъде отнет до живот.След изказването на Пулев думата взе адвокатът на Джени Суши - Глория Олред. Тя опроверга думите на Кобрата, като заяви, че до момента той не се е свързвал с клиентката ѝ, за да ѝ поиска извинение. Юристката акцентира на това, че между Суши и Пулев няма как да е възникнало приятелство, тъй като двамата са се запознали в деня преди боя на българина с Дину.

Колкото до видеата, които бяха разпространени от щаба на Пулев от партито в лобибара на хотела, Олред подчерта, че те в никакъв случай не променят фактите. Заседанието продължи с въпроси, от страна на членовете на комисията към Пулев:

„Не смятам, че трябва да се разплача, за да ми повярва (бел. ред. - Джени Суши), че се извинявам от сърце и душа. Извинявам се на хората, които видяха тази целувка, тоест на целия свят".

„Много жени снимайки се с мен, след този случай, вече искат целувки", допълни боксьорът, цитиран от gong.bg.