Мадона обясни защо е приела да пее на „Евровизия”
Секция: Шоубизнес
15 Май 2019 08:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мадона обясни защо е приела да пее на „Евровизия”

/КРОСС/ Кралицата на попа Мадона обясни решението си да пее на финала на конкурса "Евровизия-2019" в Израел, заявявайки, че винаги ще говори в защита на човешките права, както и че се надява да види "нов път към мира", предаде Ройтерс.

Поп певицата ще бъде-гост звезда на финала в събота в Тел Авив. Мястото на изявата предизвика призиви за бойкот от страна на пропалестински активисти, които искат компании, изпълнители и правителства да се "откопчат" от Израел.
Тази година в конкурса участват представители на 41 страни. Миналогодишното му издание беше проследено от 189 милиона зрители, припомня агенцията.

Коментирайки за първи път решението си да пее на финала на "Евровизия-2019", Мадона заяви: "Никога няма да спра да изпълнявам музика заради нечии политически интереси, нито ще спра да говоря срещу накърняването на човешките права, където и по света да се случва това".

"Сърцето ми се къса всеки път, когато чуя за невинни жертви в този регион, а насилието продължава, за да обслужва политическите цели на хора, които се възползват от отдавнашния конфликт. Надявам се и се моля, че скоро ще се освободим от този порочен цикъл на разрушение и ще поемем по нов път към мира", допълва 60-годишната изпълнителка.
Очаква се Мадона да изпълни на финала на конкурса две песни - един от големите си хитове и парче от предстоящия си нов албум "Madame X", който ще излезе на музикалния пазар през юни.

Израел стана домакин на "Евровизия-2019" г. след миналогодишната победа на Нета Барзилай, която представи страната в Португалия с песента "Toy".

За Мадона това ще бъде четвърто гостуване в Израел. Най-скорошната й изява в страната беше през 2012 г. в рамките на турнето й MDNA.