Двама арестувани, опитали да вземат заложник в турския парламент
Секция: СВЯТ
15 Май 2019 09:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Двама арестувани, опитали да вземат заложник в турския парламент

/КРОСС/ Двама души бяха арестувани за опит за вземане на заложник в турския парламент

Мъж и жена са били задържани днес следобед, след като са се опитали с бръснач да вземат за заложник служител в Меджлиса. У арестуваните е бил открит и обвит с тиксо макет, който наподобявал взривно устройство. Турските медии съобщиха за инцидента вечерта.

Когато пристигнали пред първите контролни пунктове на турския парламент, мъжът и жената поискали среща с депутат от Истанбул от опозиционната Народнорепубликанска партия. Докато били съпровождани към място, където да изчакат отговор от офиса на депутата, двойката се е опитала с бръснач, прикрепен към писалка, да вземе за заложник служител, но е била бързо обезвредена от охраната.

Арестуваните са се оказали свързани с малката крайнолява групировка Революционен фронт за народно освобождение (DHKP - C), която е обявена извън закона в Турция. Срещу тях в миналото са били повдигнати множество обвинения за пропаганда и членство в терористична организация и организиране на незаконни митинги и протести и увреждане на публична собственост по време на тях, а единият от задържаните е изтърпял и присъда в затвор в Коджаели по тези обвинения.