Пловдивските Ботев и Локомотив ще играят за 11-и път в турнира за Купата
Секция: СПОРТ
15 Май 2019 12:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пловдивските Ботев и Локомотив ще играят за 11-и път в турнира за Купата

/КРОСС/ В сряда от 19 часа на Националния стадион „Васил Левски" ще се състои финалът за Купата на България по футбол между отборите на Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив). Главен съдия е Николай Йорданов.

Срещата можете да слушате пряко по програма „Хоризонт" на БНР. Очакват се над 20 хиляди привърженици да подкрепят двата тима в София.

Въпреки че за първи път двата пловдивски отбора ще се изправят един срещу друг във финала, те имат общо 10 двубоя помежду си за Купата на България.

Този век Ботев и Локомотив са изиграли само два мача за трофея. През 2014 година Локо отстранява градския си съперник на осминафиналите след 1:1 на „Лаута" и успех с 2:1 като гост с победен гол на Карагерен в 90-ата минута.

Любопитно е, че „черно-белите" са победили и в първия сблъсък с „канарчетата". През 1966 г., отново на осминафинал, Локомотив печели с 4:3 след изпълнение на дузпи и 3:3 в редовното време.

За първенство на Първа лига пловдивските съперници си размениха по една победа като гости. Локо спечели с 1:0 на "Колежа" с гол на Димитър Илиев, а след това Ботев се наложи с 2:0 на "Лаута" след попадения на Кристиян Димитров и Тодор Неделев.