Простреляният от Трапоклово е дошъл в съзнание
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Май 2019 16:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Простреляният от Трапоклово е дошъл в съзнание

/КРОСС/ 58-годишният Любен Димов от сливенското село Трапоклово, който в неделя сутринта бе прострелян в главата и гърдите от 64-годишния си съсед Петър Маринов, е дошъл в съзнание и диша самостоятелно. Това съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Сливен Ваня Белева-Терзиева. По думите й, Димов, който бе в кома, е дошъл в съзнание тази сутрин.

"Въпреки че пострадалият е контактен, засега разследващите ще отложат разпита му с няколко дни. По думите на лекарите, опасността за живота му е преминала", допълни Терзиева.

Вчера лекарите в Сливен са поискали и консултация с гръден хирург и лицево-челюстен хирург от друго лечебно заведение, тъй като нараняванията на 58-годишния мъж са в гръдната област и в областта на долната челюст.

Състоянието на 44-годишната бивша приятелка на Маринов - Радост Куртева, обаче продължава да е критично. Жената, която също е простреляна в главата, е на командно дишане и в кома в реанимацията на МБАЛ-Сливен.

Трагедията се разигра на 12 май около 9.40 ч. След като три дни Петър обикалял около заведението на Петолъчката, в което е работила Радост, във фаталната сутрин той нахлул въоръжен с ловната си пушка вътре и да я прострелял в главата. След това се качил на колата си и се върнал в Трапоклово. Там влязъл в двора на съседа си Любен Димов и го прострелял с няколко куршума в главата и тялото. След това стрелецът се прибрал в своя имот и на двора се самоубил със същата пушка.Колежката на Радост - Илиана Стоянова, която е станала пряк свидетел на стрелбата, разказва, че 44-годишната жена е била под постоянен физически и психически тормоз, докато е живяла с Петър.

Според разследващите пък стрелбата по Любен е била заради дългогодишна междусъседска вражда.