Деница Златева: Ще поискаме пълен отчет как са изразходвани европейските средства
Секция: ПОЛИТИКА
15 Май 2019 16:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Деница Златева: Ще поискаме пълен отчет как са изразходвани европейските средства

/КРОСС/ "За земеделие бяха отпуснати немалко средства от Европейския съюз. За съжаление, те потънаха в джобовете на шепа едри производители, в "къщи за тъщи", яхти и джипове. Същевременно на някои земеделски кооперации им се отказва финансиране за 1 трактор вече 6 години. Ще поискаме пълен отчет как са разходвани евросредствата за настоящия програмен период", каза Деница Златева, кандидат за евродепутат от "БСП за България" и заместник-председател на НС на БСП. Днес тя посети земеделска кооперация в с. Пролом и се срещна с граждани на Карлово заедно с народния представител от ПГ на "БСП за България" Веска Ненчева и общинския председател на БСП - Карлово Манол Манолов.

"Това не са чужди или подарени пари, те са и наши, защото ние сме европейски данъкоплатци. Ще настояваме и за конструктивен диалог с всички заинтересовани страни за това какви трябва да са националните ни приоритети за следващите 7 години", каза още Златева.

"Трябва ни национална програма за развитие например за традиционните български отрасли като розопроизводството" , смята Златева. Тя призова за специално отношение към малките и средни производители и стопанства, тъй като според нея те са най-уязвими и имат най-голяма нужда от европейските средства. "Хората, бизнесът - всички са единодушни в исканията си за максимална прозрачност, опростени процедури и разяснителни кампании за кандидатстване по проекти", допълни кандидатът за евродепутат.

"За разлика от нашите опоненти, ние не се страхуваме да обикаляме малките села, да говорим с хората, да изслушваме техните проблеми. Нямаме нужда да прибягваме до трикове или да всяваме страх, за да убедим хората да се срещнат с нас. Те ни приемат добре, при това не само членовете и симпатизантите на БСП. Масово хората искат промяна и изборите на 26 май ще са своеобразен вот на недоверие за правителството на Бойко Борисов", каза Златева.

По повод казаното от премиера Борисов, че той няма да подаде оставка, какъвто и да е резултатът от изборите за Европейски парламент, Деница Златева коментира: "Не си спомням кога кабинет на Борисов е изкарвал пълен мандат. Нещо повече - сега сме свидетели как управляващите целят да си изберат нов главен прокурор, който да им гарантира спокойствие през следващите 7 години; спокойствие, че няма да им бъде потърсена отговорност за извършените злоупотреби."